De beauty- en badkamergeheimen van Nanja Massy
© Nanja Massy

De beauty- en badkamergeheimen van Nanja Massy

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

Veel experimenteren met make-up, niets fake en af en toe een beautyslaapje: make-upartiest en influencer Nanja Massy over haar beautygeheimen.

/

Vertel ons iets over je ochtendroutine.

“Ik start de dag met 2 grote glazen water drinken: heel gezond voor het lichaam. Ik merk het vooral aan mijn huid en heb ook minder last van hoofdpijn als ik voldoende water drink. Vervolgens doe ik enkele simpele stretchoefeningen, om alles los te maken. Zonder te douchen word ik nooit helemaal wakker. Ik reinig mijn huid met de gezichtsborstel VisaPure van Philips. Een stukje intensiever dan reinigen met de hand. Nadien gebruik ik een voedend serum, een oogcrème, een dagcrème – altijd met SPF – en iets verzorgend op de lippen. Daarna volgt make-up. Het hangt van mijn activiteit van de dag af of ik all the way ga of gewoon een beetje mascara en blush gebruik.”

En je avondritueel, hoe ziet dat er uit?

“Elke avond goed reinigen en een voedend serum aanbrengen met een jaderoller. Die zorgt ervoor dat het serum beter opgenomen wordt doordat het de bloedvaten stimuleert.”

Lees ook: De beauty- en badkamergeheimen van Tamara De Mey.

Welke beautyproducten kan je niet missen?

“De Supersonic haardroger van Dyson waarmee je het haar al drogend stylet. Je krijgt meer volume en je lokken zien er glanzend uit. De Supersonic werkt niet met extreme hitte maar met lucht. Daardoor beschadigt het je haar niet. Door de elektrische tandenborstel Sonicare Diamond Clean van Philips voelen mijn tanden glad en intens verzorgd aan. Overdag zweer ik bij het Vinoperfect serum van Caudalie om donkere vlekken tegen te gaan en mijn huid te beschermen voor invloeden van buitenaf. ’s Avonds smeer ik steevast Advanced Night Repair Serum van Estée Lauder op. Het is een serum op oliebasis wat veel intenser werkt en daarom ideaal is voor ’s nachts.”

Naar welk mirakelproduct ben je nog op zoek?

“Een product dat makkelijk en snel mijn zomersproetjes accentueert en tegelijk de huid beschermt tegen de zon.”

Nanja Massy

Nanja Massy

/

Je lievelingsbeautyadresjes?

“Ik verwen mezelf elke maand met een manicure bij Nagelcentrum Marjolijn en een pedicure bij Schoonheidssalon Katrien. Twee lokale zelfstandigen die ik met veel plezier steun. Ik kan niet wachten tot ze weer open zijn. Ik vind manicures en pedicures thuis zo’n geknoei en heb er het geduld niet voor. Als ik mezelf wil verwennen met luxueuze beautyproducten, parfum en skincare dan trek ik naar Blos in Hasselt of Senteurs d’Ailleurs in Brussel. Ik werk als make-upartiest en haarstylist en vind het heerlijk om nieuwe merken en technieken te leren van mensen met dezelfde passie. Pure verwennerij is dat, de ideale me-time.”

Je ultieme trucje om er snel beter uit te zien?

“Een cliché, maar het klopt voor mij: alle uren voor middernacht tellen dubbel. Al is dat nu minder haalbaar met een baby. Slapen in het algemeen is goed voor alles, zowel je mentale als fysieke gezondheid. Je straalt ook meer als je voldoende slaapt. Ik merk dat ik een veel drogere, valere huid heb door slaaptekort. Ik geloof dus in het nut van een beautyslaapje.”

Lees ook: De beauty- en badkamergeheimen van Julie Geilenkirchen.

Welke beautytrend zegt je niets?

“Valse wimpers, haarextensions en nepnagels: niets voor mij. Naturel vind ik nog steeds het mooist.”

Hoe ga je om met ouder worden?

“Ik zal het er waarschijnlijk moeilijk mee krijgen aangezien uiterlijk een belangrijk aspect is van mijn job als make-upartiest en content creator. In België bestaan er best wat taboes rond plastische chirurgie, maar in de VS is het net zo ingeburgerd als een kappersbezoek. Voorlopig zijn zo’n ingrepen nog niet aan de orde en probeer ik goed voor mezelf te zorgen. Ik doe dagelijks mijn stretchoefeningen, drink minimum 2 liter water en eet gezond.”

Je favo beautytip?

“Experimenteer met make-up. Als het resultaat niet je ding is, haal je het er gewoon af. Maar amuseer je ermee.”

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Beauty, Influencer, Make-upartiest.