De beauty- en badkamergeheimen van Manon Aerens
© Wouter Maeckelberghe

De beauty- en badkamergeheimen van Manon Aerens

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

Gezonde maaltijden maar toch een frangipanneke, een koude douche en een wandeling in de frisse buitenlucht: pr-dame en astrologe Manon Aerens over haar beauygeheimen.

/

Vertel ons iets over je ochtendroutine.

“Van mijn therapeute Nathalie Janssens de Bisthoven leerde ik dat een ideaal ochtendritueel bestaat uit drie onderdelen: beweging, stilstaan en jezelf verrijken. Niet elke dag is hetzelfde maar die drie delen zitten er wel altijd in. Ik start mijn dag altijd met een ochtendkoffie in de tuin en een wandeling in het bos vlakbij waar ik woon. Daarna volgt stilstaan, met een meditatie, een douche en skincareroutine. Gevolgd door ontbijt met een boek erbij. Ik pas de duur van het ochtendritueel aan de tijd die ik heb. Het duurt niet elke dag twee uur maar ik maak er wel bewust tijd voor. Al is het maar een kwartier: het ritueel heeft een grote impact op hoe de dag voor de rest verloopt.”

En je avondritueel, hoe ziet dat er uit?

“Mijn avondroutine is in tegenstelling tot mijn ochtendroutine niet gestructureerd. Vaste waarden zijn geen gsm in de slaapkamer en lezen voor ik ga slapen. ’s Avonds lees ik non-fictie om te ontspannen. Ik gebruik graag Deep Sleep Remedy van Honey Honey Healing, bachbloesems die helpen om diep te slapen.”

Welke beautyproducten kan je niet missen?

“Ik smeer mijn lichaam na elke douche met een heerlijke lichaamsolie. Mijn huidige favoriet is Solis van Among The Flowers. Voor het flesje alleen al: er zitten echte bloemen in. De olie is een zalige combinatie van essentiële oliën van bergamot, sinaasappel, citroen, vanille, zonnebloem en laurier. Heerlijk zomers. Op mijn gezicht smeer ik momenteel het Rosehip Oil Serum, een rozebottelolie van Maiwe. Een magisch all-in-one olietje dat hydrateert, voedt, exfolieert en littekens en fijne lijntjes vermindert.”

/

Naar welk mirakelproduct ben je nog op zoek?

“Een zonneproduct dat 24 uur lang beschermt lijkt mij heel handig.”

Je lievelings beautyadres?

“De spa’s van Caudalie in Brugge en Brussel zijn mijn favoriete beautyparadijzen. De behandelingen zijn meer dan een gewone facial: de professionals maken van de verzorgingen een wellnesservaring die je tot in de kern laten ontspannen. En je stapt er buiten met een niet te evenaren glow.”

Je ultieme trucje om er snel beter uit te zien?

“Een koude douche, een wandeling in de frisse buitenlucht en gua sha. Ik volgde een workshop bij gua sha-experte Inge Wilbrink van Akasha Blends die mij alle ins en outs leerde. De techniek is een wondermiddel om er instant fris uit te zien.”

/

Welke beautytrend zegt je niets?

“Ik hou van natuurlijke schoonheid. De eclectische nail art die nu zo populair is -dankzij TikTok – is niets voor mij.”

Hoe ga je om met ouder worden?

“Ik ben fan van de Franse visie op schoonheid: verzorg wat je hebt. Ik probeer dankbaar te zijn voor wat ik heb en hoe ik eruit zie en daar goed voor te zorgen zonder te verlangen naar wat ik niet heb of wie ik niet ben. Ik probeer om gezond te leven zonder mijzelf restricties op te leggen of fanatiek te zijn. Ik probeer voldoende te bewegen door dagelijks te wandelen en een aantal keer per week een work-out in te plannen. Diëten doe ik niet. Ik heb tijdens de lockdown ontdekt dat ik graag kook en geniet er nu van om vaak en gezond te koken. Evengoed probeer ik zonder schuldgevoel van een dagelijks frangipanneke te genieten.”

Je favoriete beautytip?

Do small things with great love. De intentie waarmee je iets doet, is belangrijker dan wat je doet. Sporten omdat je voor je lichaam wil zorgen en niet omdat je het wil afstraffen. Ervan genieten als je je insmeert met body lotion en niet rap rap, omdat het moet. Die instelling maakt in mijn ogen een groot verschil.”

Lees ook: de beauty- en badkamergeheimen van Essentiel Antwerp frontvrouw Inge Onsea, actrice Tatyana Beloy en make-upartieste Sabine Peeters.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Beauty, Beauty- en badkamergeheimen.