De schoonheidsgeheimen van Kristina De Coninck
© Nina Kitayama De Coninck.

De schoonheidsgeheimen van Kristina De Coninck

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

Handdoeken in Egyptisch katoen en donkerbruine lippenstift: Belgisch topmodel Kristina De Coninck vertelt over de producten in haar badkamerkast, schoonheidsroutines en beautyrituelen.

Om hoe laat sta je op?

“Meestal sta ik vroeg op. Ik neem een douche of verfris me ‘aan de pompbak’, zoals vroeger. Een washandje, een stukje biozeep van Saint-Hilaire en een handdoek in Egyptisch katoen zijn onmisbaar. Dan volgt een dagcrème, Hydraskin Light van Darphin, maar ik wissel graag af met andere crèmes zoals die van Weleda. Ten slotte volgt een heerlijk ontbijt met fruit, confituur, boterhammen, earl
grey thee en koffie.”

Kom je weleens de deur uit zonder make-up?

“Ik probeer het minimum te doen, zoals een beetje mascara of blush. Een rode lipstick heb ik altijd bij en een haarborstel. Ik gebruik een concealer van Sisley en donkerbruine mascara van Chanel. Diezelfde tint bruine kleur kan dan ook op de lippen, voor een natuurlijke look.”

/

Hoe verzorg je je huid?

“Ik smeer elke dag een zonnecrème van Caudalie. Mooie handen vind ik belangrijk. Voor mijn nagels gebruik ik de Crème Abricot van Dior. Die bestaat ook in olie, is mooi verpakt en makkelijk om overal mee naartoe te nemen.”

Besteed je veel tijd en geld aan haarverzorging?

“Ik laat mijn haar knippen door Yuji van de zaak L’Humaine Comédie Yuji in Parijs. Hij weet precies wat ik wil en is toegewijd. Via hem heb ik de producten van het Franse merk Christophe Robin leren kennen. Een verzorgd kapsel geeft meteen uitstraling en zelfvertrouwen.”

/

Sport je graag?

“Ik hou van zwemmen en wandelen, twee keer per week doe ik simpele stretchoefeningen.”

Lees ook: Antwerpen: 3 nieuwe winkels die het bezoeken waard zijn

Diëten, ja of nee?

“Ik volgde nog nooit een dieet, maar eet wel gezond: weinig vlees, twee of drie keer per week een stukje vis en verse groenten.”

Welke geuren herinneren je aan je kindertijd?

“De geur van wol van 3 Suisses die ik bestelde uit de catalogus. Ook de geur van de boerderij waar we vlakbij woonden in Edegem, de
paarden en de koeienmelk. En de adventskrans met echte kaarsen, de blauwe crème van Nivea en pannenkoeken op mijn verjaardag.”

/

De mooiste vrouw die je ooit hebt ontmoet?

“Mijn moeder Maria. Beauty schuilt in je persoonlijkheid, in je blik, je gelaatsuitdrukking en in elegante houdingen en bewegingen. Mijn moeder was 68 jaar toen ze overleed in 2000. Ze was de mooiste en liefste moeder van de wereld.”

Wie wil je zijn op je 70ste?

“Ik ben verwonderd over iedere leeftijd, en al zijn facetten. Op mijn dertigste kon ik me niet voorstellen hoe het op mijn veertigste zou zijn, op mijn veertig was ik nog zo jong vergeleken met mijn vijftig. Mijn vijftig was een avontuur vergeleken met mijn zestig. Je
hebt er wel een idee van, maar het echt meemaken is anders. Dus zeventig zal weer een ontdekking zijn. Ik hoop dat ik nog steeds creatief bezig kan zijn en met mijn vrienden op stap kan gaan.”

Lees ook: Accessoire van dit seizoen: de balaclava

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Schoonheidsgeheimen.