Crush of the day: de Balloon jeans van Levi’s creëert de mooiste taille
© Levi's

Crush of the day: de Balloon jeans van Levi’s creëert de mooiste taille

Door Lauren Moens
Leestijd: 1 min

Denim is altijd een goed idee. Of je nu kiest voor een jeansbroek, -rok of -vest, je kan er weinig tot niets fout mee doen. Er bestaan zoveel verschillende fits dat iedereen wel een model kan vinden dat hen op het lijf geschreven is. Daarnaast gaat jeans never out of style, al zijn specifieke cuts dat soms wel.

Doorheen de jaren zijn er al heel wat snits de revue gepasseerd; skinny fit, slim fit, hight waist, low waist, boyfriend jeans, mom jeans, bootcut, flared, wide cut… Aan dat lijstje kan je nu ook (opnieuw) de Balloon jeans toevoegen.

/

Balloon what?

Het nieuwste model van Levi’s lijkt straight from the eighties te komen. De ballonvormige jeans heeft een vrij hoge taille en toelopende pijpen die tot aan de enkel komen. Er zijn verschillende kleuren en pasvormen beschikbaar. De klassieke Balloon jeans heeft een lichte toelopende pijp en een zoom op enkellengte.

Heb jij het liever wat baggy? Dan is de Balloon Leg misschien iets voor jou. Deze cut heeft een iets lager kruis en een ronde, toelopende pijp. En voor zij die het liever wat gekleder houden, is er de Pleated Balloon. Dit model is gemaakt uit stretchy katoen met twee plooien in de taille. Wat alle modellen gemeen hebben, is dat deze fit de taille benadrukt.

 

Er zijn talloze manieren om deze wijde broek te combineren. Speel met de verhoudingen en draag ze met een strak bovenstuk. Zet jij je taille misschien liever wat extra in de verf? Combineer de Balloon jeans dan met een oversized sweater, shirt of blouse die je in je broek stopt. Laat je creativiteit de vrije loop want de enige regel in fashion is dat er geen regels zijn. Niets moet, alles mag!

Voor een Balloon Jeans betaal je tussen de 99.95€ en 124.95€.

Ook zo’n fan van de eighties? Lees dan hier hoe je de skipiste in ’80s-stijl kan trotseren.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Balloon jeans, Denim, Levi's.