Crush of the day: Christoph Rumpf x Petit Bateau
© Petit Bateau

Crush of the day: Christoph Rumpf x Petit Bateau

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

Petit Bateau werkt al 7 jaar samen met het Internationale Mode- en Fotofestival van Hyères. Dit jaar geeft Petit Bateau, Christoph Rumpf carte blanche om zijn iconische ontwerpen voor een prêt-à-porter collectie voor volwassenen opnieuw te bekijken.

Met deze collectie brengt de jonge ontwerper een eerbetoon aan het roerloos reizen. Kleding moet volgens hem in staat zijn om ieder van ons te transformeren in een karakter naar keuze én een ervaring op zich vormen. Maar wie is Christoph Rumpf eigenlijk?

/

Christoph Rumpf

Onthoud deze naam goed … De Oostenrijkse ontwerper werd uitgeroepen tot de winnaar van het 34e Hyéres internationale festival. Hij zwaaide de jury – begeleid door Natacha Ramsay-Levi – met zijn show getiteld ‘Sans Titre‘, doorspekt met zeer gestructureerde silhouetten die de grens tussen mode en architectuur bewandelde.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Elias, Trent and Philippe in Hyeres. 🦒🦈 🦚

Een bericht gedeeld door Christoph Rumpf (@christoph_rumpf) op

De Oostenrijker nam een beurs van 20.000 euro mee naar huis. Daarnaast kreeg hij van Petit Bateau een prijs van 10.000 euro én de kans om één of meer producten voor het modemerk te ontwikkelen, die we vandaag mogen bewonderen. Daarnaast kreeg de jonge ontwerper de kans om het hoofdkantoor en de bedrijfsarchieven van Swarovski in Oostenrijk te bezoeken én zijn collectie te presenteren tijdens de Mercedes-Benz modeshow in Berlijn. Omdat de juryleden zo versteld stonden van zijn prachtige creaties besloten ze hem de ‘Exception Donation’ te geven waardoor de deuren open gingen voor China … Iets waar je als ontwerper alleen maar van kan dromen! 

/

In beeld

Deze collectie, met zijn tastbaar comfort, geeft ons ook de mogelijkheid om de kracht van zijn verbeelding te voelen. Al spelend met vormen drukt Christoph Rumpf ook zijn stempel op de kleur. Het iconische ecru en marineblauw van het label Petit Bateau zijn aanwezig, maar worden uitgevoerd in color-block om hun contrast tot uiting te brengen. Een rode T-shirt geeft het idee weer van een breuk, iets wat de ontwerper nauw aan het hart ligt. Kijk even mee!

 

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – Crush of the day: limited edition prints van Marylène Madou

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Christoph Rumpf, Petit Bateau.