Coachella 2017 met Beyoncé en Radiohead
© JStone / Shutterstock.com

Coachella 2017 met Beyoncé en Radiohead

Leestijd: 1 min

Het meest besproken festival ter wereld, Coachella, slaat in april twee weekends lang haar tenten op in Californië. De 18e editie schuift slechts voor de derde keer in haar geschiedenis een vrouw naar voren als headliner: wie anders dan Beyoncé... 

Het festival vindt plaats van vrijdag 14 t.e.m. zondag 16 april en vrijdag 21 t.e.m. 23 april. De artiesten treden dus twee keer op in de stad Indio, in de Colorado Desert. De terreinen ontvangen Queen B en haar Beyhive op zaterdag. Het is niet de eerste keer dat Beyoncé er op het podium zal staan, ze maakte haar opwachting al als special guest tijdens het optreden van zus Solange in 2014 en dat van echtgenoot Jay Z in 2010. Enkel Björk heeft haar als vrouwelijke headliner mogen voorgaan in 2002 en 2007.

Headliners voor vrijdag en zondag zijn respectievelijk de Engelse band Radiohead en Amerikaanse rapper Kendrick Lamar. Verder op de affiche sieren ook de namen van The XX, Lorde, Justice, Bon Iver, Empire of the Sun, BANKS, Nicolas Jaar, Róisín Murphy, en vele anderen. Het festival was, naar goede gewoonte, binnen enkele minuten uitverkocht.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Beyoncé, Coachella, Festival.