Citytrip: wat valt er te beleven in Rome?
© Pers

Citytrip: wat valt er te beleven in Rome?

Door Malvine Sevrin & Emma Verbeke
Leestijd: 2 min

Rome biedt de perfecte mix van kunst en geschiedenis. Archeologische bezienswaardigheden, bijzondere monumenten, heerlijke gastronomie en la dolce vita staan sowieso op het programma bij een trip naar deze stad. Wat je zeker niet mag missen? Dat lijsten wij even voor je op.

Bewonder de meesterwerken in de Galleria Borghese

De Galleria Borghese is een openbaar museum gelegen in het park van de Villa Borghese. Het bevat de indrukwekkende verzameling kunstwerken van Scipione Borghese, een kardinaal en gepassioneerd verzamelaar uit de 17de eeuw die beschikte over een van de grootste Italiaanse kunstcollecties van die tijd.

Bewonder in de Galleria de talloze schilderijen van Caravaggio, de sculpturen van Bernini of de werken van Rubens, Rafaël en Titiaan (om er maar een paar te noemen). De overvloed aan schilderijen, beeldhouwwerken en antiek moet je als kunstliefhebber gewoon gezien hebben!

🎨 #galleriaborghese #arte #roma #italia #borghese #museo

Een bericht gedeeld door Malvine . 23 y/o . Belgium (@malvinesev) op

Galleria Borghese, Piazzale del Museo Borghese, tickets en informatie op galleriaborghese.it.

/

Ga de vier grote basilieken ontdekken

Rome telt meer dan 400 kerken. Deze allemaal bezoeken in één citytrip, is ronduit onmogelijk, maar de vier Basilica Major zet je toch best op je to-dolijst. De meest bekende, de Sint-Pietersbasiliek, ligt in Vaticaanstad. De drie andere behoren ook tot het Vaticaan, maar bevinden zich buiten de stadsmuren.

De basiliek van Sint-Jan van Lateranen is eigenlijk de meest belangrijke kerk in Rome, want het is de pauselijke kathedraal. De basiliek van Santa Maria Maggiore is het grootste heiligdom gewijd aan de maagd Maria in de stad. De Sint-Paulus basiliek is de begraafplaats van de apostel Paulus.

⛪️#basilica #sanpaolo #roma #italia

Een bericht gedeeld door Malvine . 23 y/o . Belgium (@malvinesev) op

/

Drink een Spritz op het Piazza Navona

Geniet van een Italiaans aperitief terwijl je de monumentale barokarchitectuur van het Piazza Navona bewondert. Aanschouw de prachtige Vierstromenfontein van Bernini, stel je vragen bij de mythe van Sint Agnès in de Sant’Agnese in Agone kerk en geniet van de straatanimatie terwijl je op een terras geniet van een heerlijk drankje op dit prachtige plein.

Piazza Navona #roma #fontanadeiquattrofiumi #piazzanavona #italia

Een bericht gedeeld door Malvine . 23 y/o . Belgium (@malvinesev) op

/

Ontdek de verborgen schatten van antiek Rome

Dicht bij het Colosseum vind je het Forum Romanum, het belangrijkste archeologische gebied van Rome. Al meer dan 20 eeuwen is dit gebied hét centrum van Rome, waar een groot deel van het religieuze en publieke leven zich afspeelt.

Het is ook hier dat de echte gladiatorengevechten georganiseerd werden. Ook belangrijke huwelijken en religieuze ceremonies vonden en vinden hier plaats. In het Forum Romanum kan je onder andere de tempel van Antonius en Faustina, de boog van Titus en de tempel van Romulus bewonderen.

Foro Romano 🏛 #forumromain #fororomano #roma #italia

Een bericht gedeeld door Malvine . 23 y/o . Belgium (@malvinesev) op

/

Proef de Romeinse specialiteiten in Trastevere

Je kan onmogelijk op reis gaan naar Italie zonder de traditionele Italiaanse keuken te proeven. In de levendige buurt van Trastevere bieden talrijke trattoria hun specialiteiten aan.

Op het menu: carciofi alla romana (artisjokken), spaghetti cacio e pepe (kaas en peper), pizza’s, pasta’s met alle sauzen en tutti quanti… Een simpele, maar smaakvolle keuken waar het water je van in de mond loopt.

• Vicoli •

Een bericht gedeeld door Luis Bendeck (@bendeckluis) op

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Citytrip, Italië, Reizen, Rome, Travel.