Wie dacht dat hummus zich enkel leende tot gezond aperitiefhapje, heeft het grondig mis. Je kan van deze dip namelijk ook een zoete variant maken. Voeg enkele dadels en wat cacaopoeder toe aan het origenele recept, en je hebt een gezonde chocolade spread. Geef toe, het beste van twee werelden in één dipsaus…
https://www.instagram.com/p/BiZx_oOnE4y/?taken-by=vegainsfood
Ingrediënten:
- 250 gram uitgelekte kikkererwten
- 40 gram cacaopoeder
- 4 sappige dadels
- 2 eetlepels kokosolie
- een snufje Himalaya zout
- een snufje kaneel
- een scheutje amandelmelk
Bereiding
Zorg dat de kikkererwten goed uitgelekt zijn. Snij vervolgens de dadels doormidden, verwijder de pitten en laat ze een kwartiertje weken in heet water (om ze zacht te maken). Voeg daarna alle ingrediënten toe in de blender of keukenmachine en mix ze tot een smeuïg geheel. Wil je de chocolade hummus nog iets sappiger of fijner van structuur? Voeg dan meer amandelmelk toe.
Dan rest ons enkel nog de vraag…Waarom zijn wij zelf nooit eerder op dit recept gekomen?!
Serveren
Choco hummus doet uitstekend dienst als spread op de boterham, als dipsaus bij crackers maar smaakt ook verrukkelijk in combinatie met stukjes appel of banaan.