12 hotspots die bewijzen dat Leuven méér is dan een studentenstad alleen
© Animaux Spéciaux - Noordoever

12 hotspots die bewijzen dat Leuven méér is dan een studentenstad alleen

Door Jana Frambach
Leestijd: 4 min

Leuven is zo veel meer dan een studentenstad. Het is een thuishaven voor ruimdenkende mensen met innovatieve ideeën. Die creativiteit komt dan ook terug in deze selectie hotspots. Wij zetten de leukste concepten die Leuven te bieden heeft voor jou op een rijtje.

1. PLEK

Plek is een interieurzaak, coffeeshop en DIY-atelier. De unieke interieurstukken zijn ook nog eens ecologisch verantwoord en in het ateliergedeelte kan je zelf meubels in elkaar steken. Nadien kan je in de koffiehoek genieten van een welverdiend stukje taart.

Mechelsestraat 123, 3000 Leuven

/

2. Tenue Préférée

Bij Tenue Préférée vind je ecologische mode die er ook nog eens super goed uitziet. Kleding, schoenen, juwelen, handtassen en interieurstukken gecontroleerd door Gots en Oekotex en fairtrade zijn. Het brein achter Tenue Préférée is Sandra, een dame die houdt van alles biologische en groen. Duurzame mode vinden vond ze echter moeilijk. Ze stak dan maar zelf de handen uit de mauwen en opende de deuren van Tenue Préférée.

Mechelsestraat 47, 3000 Leuven

/

3. Animaux Spéciaux

Animaux Spéciaux is de curiosazaak van Jeroen Lemaitre. Lemaitre is taxidermist en knapt bijzondere dieren op nadat ze overleden zijn. Hij doet dat wel met een eigen eigenzinnige touch. En vlieg krijgt bijvoorbeeld een complex radarwerk op de rug en juweelkevers worden in piramides opgesteld… Animaux Spéciaux kent een bekend cliënteel. Onder meer Mauro Pawlowski, Jeroen Meus en Siska Schoeters komen er opgezette diertjes inslaan.

Mechelsestraat 73, Leuven

/

4. Mirte

Als je iemand in de bloemetjes wil zetten, moet je bij Mirte zijn. De zaak werkt voornamelijk met Belgische bedrijven. Ze houden de productieketen dus zo klein mogelijk. Naast ronddwalen in de gezellige winkel kan je ook een bloemenabonnement nemen. Dan levert Mirte vanaf 20 euro per boeket een selectie bloemen aan huis.

Vismarkt 3, 3000 Leuven

/

5. Thelma Cofee & Design

Dankje @valeriyamltsv voor de #regram#interior#thelmacoffeeanddesign

A post shared by Thelma coffee & design (@thelma.coffee.and.design) on

Koffie, mode en desing. Dat is Thelma. In een serene minimalistische zaak brengt Katrien Vandenberghe, voormalig tandarts, allerlei moois van merken als LN Knits, Moss CPH en Liv The Label. De zaak heeft ook een koffiehoek waar je lekker koffie kan drinken en een kleine hap kan eten.

Vaartstraat 12, 3000 Leuven

/

6. Het Strand

Geen zin om helemaal naar de drukke kust te rijden? Geen zorg, ja kan ook naar het strand op de Tiensestraat in Leuven. De zaak is een echte weerspiegeling van de jonge stad. Het is een vegetarisch eetcafé met veganistische opties en een bierkaart om U tegen te zeggen. Boven de cinema ligt Het Strand net uit het zicht van het grote volk, maar net als het echte strand weten toch genoeg mensen dit pareltje te vinden om het tot een bruisende plek te maken.

Tiensestraat 138, 3000 Leuven

/

7. ZIN

Sofie D’Hoore clothes & Acne Studios shoes #SS18 #zinleuven

A post shared by ZIN. Leuven & Hasselt (@zin.fashion) on

ZIN. is een luxe multimerkenboetiek met zowel een vestiging in Leuven als in Hasselt. Klinkende labels als Balanciaga, McQueen en Margiela gaan er als zoete broodjes over de toonbank. Van Ready-to-wear, over avondkledij tot handtassen en schoenen. Je vindt er alle high-end stukken terug.

Jan Stasstraat 2, 3000 Leuven

/

8. Lasso

LASSO SHOP #lassojewelry #handmadejewelry

A post shared by Lasso Jewelry (@lasso_jewelry) on

Bij Lasso hebben ze alles wat je hartje begeert wanneer het op juwelen aankomt: van Belgische designs tot accessoires van tropische oorden, van sober tot extravagant en van innovatief tot tijdloze klassiekers. In het atelier maakt het creatief duo, Sanne Trekker & Sofie Demaret, op maat gemaakte juwelen.

Parijsstraat 10, 3000 Leuven

/

9. De Smidse

Helemaal klaar voor de grote dag #smidse #leuven

A post shared by De Smidse (@smidse_leuven) on

De Smidse is een overdekte markt waar ambachtelijke voedingsproducten verkocht worden. De markt bevindt zich in de oude Stella smederij. Naast eten is er in de Smidse een bar, yogastudio, kapsalon en waxbox. In deze Leuvense hotspot is er dus altijd wel wat te doen.

Sluisstraat 8, 3000 Leuven

/

10. Noordoever

Noordoever is een pure food store. Dat wil zeggen dat ze gezonde en biologische voeding verkopen. Koffie, sap, wijn en vegetarisch eten zijn dé specialiteiten van Noordoever. Naast lekker eten en drinken verkopen ze in een hoek van de zaak ook duurzame gadgets en meubels.

Vaartkom 17, 3000 Leuven

/

11. HELT

Helt is een nieuwkomer in het Leuvense straatbeeld. Ze zagen een maar al te ver gapend gat in de markt en besloten een mens wear winkel te openen in de studentenstad. Ze hebben alles in huis voor mannen die stijlvol door het leven willen gaan. Van kleine jongetjes tot volwassen kerels, bij Helt zorgen ze ervoor dat je als man smaakvol door het leven gaat. Enkele merken die je in de zaak terugvindt zijn ARTE, Samsoe & Samsoe en Native North.

Diestsestraat 217, 3000 Leuven

/

12. Bittersweet Chocolates

Sunset. ✖

A post shared by Bram Jaenen (@bramjaenen) on

Leuven zou geen Belgische stad zijn, moest er geen lekkere chocolade te vinden zijn. Wanneer je van het station naar het centrum wandelt, kom je dan ook een heerlijke chocolatier tegen. Bij Bittersweet Chocolate maakt chocolatier Bram Jaenen kunstwerken van ambachtelijke chocolade. Van kleine doodskoppen tot gepersonaliseerde 3D-logo’s. Je kan het zo zot niet bedenken.

Bondgenotenlaan 108, 3000 Leuven

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Hotspot, Leuven, Shopping.