Uitstap: Belgian Chocolate Village
© pers

Uitstap: Belgian Chocolate Village

Door Zita Versmessen
Leestijd: 1 min

In het teken van het nieuwe werkjaar, opent Belgian Chocolate Village zijn deuren voor al wie geïnteresseerd is in de wereld van  chocolade. Er staan heel wat verleidelijke evenementen op de agenda, zoals de Erfgoeddagen op 16 en 17 september maar ook feestelijkheden ter gelegenheid van hun derde verjaardag en de Cacao en Chocolade Dag op 1 oktober.

Tijdens de Erfgoeddagen op 16 en 17 september kan je in thema van ‘natuur en de stad’ de serres van BCV komen bewonderen. Je ontdekt er verschillende tropische boomsoorten, zoals de roekoe, bananenboom en peperstruik, die kostbare kruiden afgeven waarmee chocolatiers nog onbekende chocoladecombinaties tot stand brengen. In de serres worden ook de teelt- en groeiomstandigheden van een cacaoboon nagebootst. Een ware ontdekking!

Daarnaast onthullen de ambachtelijke chocolatiers van BCV elke stap die nodig is om van een cacaoboon heerlijke chocolade te maken. Met behulp van demonstraties en degustaties ontdek je de kunst van het chocolade maken in alle geuren en kleuren.

Belgian Chocolate Village

pers

Ter gelegenheid van zijn derde verjaardag en Cacao en Chocolade Dag op 1 oktober nodigt BCV je ook uit om kennis te komen maken met de geheimen van biochocolade aan de hand van exclusieve animaties. Kom kennismaken met de planten in het tropische binnenserres van het museum. Ook kom je alles te weten over biochocolade en kan je een exclusief bezoek brengen aan het atelier van de Brusselse cacaobrander en chocolatier Frédéric Blondeel.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Belgian Chocolate village, Biochocolade, Chocolade.