Tijdens de Erfgoeddagen op 16 en 17 september kan je in thema van ‘natuur en de stad’ de serres van BCV komen bewonderen. Je ontdekt er verschillende tropische boomsoorten, zoals de roekoe, bananenboom en peperstruik, die kostbare kruiden afgeven waarmee chocolatiers nog onbekende chocoladecombinaties tot stand brengen. In de serres worden ook de teelt- en groeiomstandigheden van een cacaoboon nagebootst. Een ware ontdekking!
Daarnaast onthullen de ambachtelijke chocolatiers van BCV elke stap die nodig is om van een cacaoboon heerlijke chocolade te maken. Met behulp van demonstraties en degustaties ontdek je de kunst van het chocolade maken in alle geuren en kleuren.
Ter gelegenheid van zijn derde verjaardag en Cacao en Chocolade Dag op 1 oktober nodigt BCV je ook uit om kennis te komen maken met de geheimen van biochocolade aan de hand van exclusieve animaties. Kom kennismaken met de planten in het tropische binnenserres van het museum. Ook kom je alles te weten over biochocolade en kan je een exclusief bezoek brengen aan het atelier van de Brusselse cacaobrander en chocolatier Frédéric Blondeel.