Overnachten tussen de bomen in een glamping tent of in een gerenoveerde kasteelkamer, ontspannen in een openluchtzwembad, warmwaterbad of sauna, een balletje slaan op een tennisbaan, verhalen delen aan het kampvuur en dineren in een restaurant waar enkel gerechten worden gemaakt met wat de lokale boeren te bieden hebben… Dat is wat La Chapelle in petto heeft. Het historische domein in het Ardeense dorpje Anthisnes is vanaf deze zomer de uitvalsbasis van chefkok Seppe Nobels en cultureel ondernemer Joachim Marynen.
Lees ook: Marie Claire’s grote shopdossier: onze 18 favoriete winkels in Brussel.
“Ons doel is om het bestaan van de natuur zoveel mogelijk te laten overvloeien in de ervaring op La Chapelle. Door biologische voeding, beschermde ecosystemen, natuurlijke materialen, seizoensgebonden tradities en meer, hopen we de lijn tussen mens en natuur te laten vervagen”, vertellen Nobels en Marynen.
Farm-to-fork-principe van Seppe Nobels
Als vanzelfsprekend is Nobels het culinaire brein en curator van La Chapelle. Al zal de Antwerpse chef niet dagelijks in de keuken staan. Het Saillart team van Marcus Verret, die voorheen nauw samenwerkte met Nobels, neemt de leiding op zich. “Met volle overtuiging, gebaseerd op ervaring, een uitgesproken mening binnen de gastronomische wereld en heel veel zin”, aldus Seppe Nobels die een uitgebalanceerde menukaart op La Chapelle presenteert die is samengesteld volgens Seppe’s farm-to-fork-principe:
Lees ook: 3 x snelle recepten voor een heerlijke apero.
Op vrijdag kookt Seppe Nobels wekelijks een achtgangenmenu onder de noemer Seppe’s Friday at La Chapelle. Eén zaterdag per maand is gereserveerd voor een uniek Grand Condruxi menu waarbij Seppe Nobels op zijn manier een ode brengt aan de rijke historie van de Condroz en haar bewoners.
Praktische info:
- Een verblijf op Chateau De La Chapelle kan je al boeken vanaf €79 p.p.
- (te boeken per 2 personen),
- De keuken van La Chapelle is dagelijks geopend deze zomer van dinsdag t.e.m. zondagmiddag,
- La Chapelle Friday’s with Seppe Nobels lunch: € 45 p.p. en dinner: € 75 à € 100 p.p. (exclusief dranken),
- Seppe Nobels ‘Grand Condruxi’ zaterdagen worden aangekondigd op de website van La Chapelle en Seppe Nobels,
- Boeken kan voor een verblijf vanaf 11 juni.