Brussels Design Market: dé place to be voor vintage lovers
© Instagram @brusselsdesignmarket

Brussels Design Market: dé place to be voor vintage lovers

Door Nora Antonissen
Leestijd: 1 min

Het is weer bijna zover! Op 10 en 11 maart 2018, morgen en overmorgen dus, vindt de Brussels Design Market plaats in het mooie Tour & Taxis. Maar liefst 100 exposanten tekenen present voor wat inmiddels is uitgegroeid tot een van de grootste Europese events gewijd aan vintage design van de 20ste eeuw.

Brussels Design Market is dé plek om originele designstukken op de kop te tikken. Wat 15 jaar geleden begon als een vlooienmarkt waar je unieke stukken uit de jaren ’50 tot ’80 kon vinden, is anno 2018 uitgegroeid tot een van de grootste vintage designmarkten van Europa.

Maar liefst 100 exposanten uit binnen- en buitenland verzamelen twee dagen lang in de historische loodsen van Tour & Taxis. Bij de vele stands vind je niet alleen meubelstukken van Belgische, Italiaanse, Franse en Amerikaanse makelij, maar ook verlichting, objecten in keramiek en glas, vintage kleren en diverse accessoires.

De A’dammer in de kijker

Dit jaar wordt er zelfs een tentoonstelling gewijd aan de Amsterdammer-kast, een van de meest verkochte Nederlandse meubels ooit. De kast, ontworpen door Aldo van Nieuwelaar, heeft 40 kaarsjes op de verjaardagstaart staan en mag zichzelf stilaan een heus icoon noemen van het Nederlandse design. Daarom zet de Brussels Design Market samen met Pastoe en Diito deze klassieker in de kijker in al zijn maten en kleuren.


Brussels Design Market, op zaterdag 10 (toegang 25 euro, ook geldig op zondag) en zondag 11 maart (toegang 10 euro), Tour & Taxis, Havenlaan 86c, 1000 Brussel, www.designmarket.be.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brussel, Brussels Design Market, Meubels, Vintage.