Brits fotograaf verzamelt meest frappante hond-mens lookalikes
©

Brits fotograaf verzamelt meest frappante hond-mens lookalikes

Leestijd: 1 min

Het cliché wil dat honden en hun baasjes vaak op elkaar lijken. Britse dierenfotograaf Gerrard Gethings wilde een stap verder gaan en zocht mensen die specifiek op een hond of ras leken. Hij zocht en vond 50 treffende matches.

Het volledige project “Do You Look Like Your Dog”, bedoeld als memory game, is zopas vrijgegeven.

“Ik zocht eerst naar de honden. Ik wou namelijk bepaalde rassen absoluut opnemen in mijn project vanwege hun typerende voorkomen: Afghaanse windhonden, poedels, mopsen, buldogs,… deze honden hebben allemaal opvallende karakteristieken die ik heel graag wilde koppelen aan een persoon. Ik deelde mijn verzoek op social media en werd overstelpt met foto’s honden. Ik koos er 10 uit en ging op zoek naar hun menselijke tegenhanger.”, vertelt Gethings.

Lees ook: Op vakantie met je huisdier? Zo beleef je een zorgeloze trip.

/

Jessica en Buddy, een bichon frisé

“Het plan was om eerst de honden te shooten, mensen te zoeken die als twee druppels op hen leken, vervolgens hen te stylen om ze tot slot te laten poseren op een gelijkaardige manier als de viervoeter. Dit proces werd herhaald tot we alle shots hadden. Gedurende die periode tuurde ik de straten af om mensen te scannen op hondse trekken. De meeste mensen die geshoot werden, sprak ik aan op de straat en dan zocht ik een tactvolle manier om te zeggen: “Je ziet eruit als een poedel, mag ik een foto van je nemen?”.

/

Sergei en Spike, een Siberische husky

“Over het algemeen reageerden de mensen positief. Ik leidde mijn verzoek altijd voorzichtig in met een compliment: “Ik werk aan een fotografisch project en je hebt prachtig haar/interessante tanden/ een typerende neus – noem maar op,…”. Ik ben al lang fotograaf en ben goed geworden in het geven van dubieuze complimenten.”

Lees ook: Wetenschappelijk bewezen: je huisdier bepaalt je alcoholvoorkeur. 

/

Fenella en Georgine, een saluki

“Bijna alle honden waren lief en grappig. De gigantische Newfoundlander had al spelend bijna mijn assistent vermoord door haar op de grond de duwen en quasi letterlijk dood te knuffelen. Onze prachtige poedel zat al uren in “hair and makeup” toen de volgende hond kwam opdagen. Uiteraard vlogen ze onmiddellijk op elkaar, rollend en blaffend. De trimmer was radeloos. Een andere hond zag mijn statief dan weer als lantaarnpaal en sindsdien liet elke daaropvolgende hond een territoriumplasje achter.”

Lees ook: Een snoepje voor je huisdier? Er bestaat nu ook hondenijs.

/

Amelia en Artemis, een poedel

/

Emma en Ralph, een Hongaarse Puli

/

Sally en Raffles, een dalmatiër

Méér treffende gelijkenissen?

Kijk mee:

 

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Art, Lifestyle.