TIP: Met de boot naar Sergio Herman
© Knokke Boat

TIP: Met de boot naar Sergio Herman

Door Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Eind maart opende AIR Republic, het derde restaurant van Sergio Herman, de deuren. Geen sterrenrestaurant ditmaal, maar een laagdrempelige brasserie gelegen aan de splinternieuwe haven van Cadzand. Je kan er terecht voor heerlijke visgerechten… en je kan er per boot naartoe!

Cadzand heeft er sinds kort een aanwinst bij, AIR Republic, de nieuwste brasserie van de tv-chef en The Jane opperhoofd Sergio Herman. Naast de brasserie kan je ook terecht in het café, waar je zowel binnen als buiten kunt eten en de overheerlijke gerechten zelfs gewoon kan afhalen om thuis (of op het strand) op te eten als je dat wenst.

De lifestyle video van vandaag :
Waarheen in oktober Onze 6 favoriete bestemmingen

Allemaal goed en wel, horen we je denken, maar AIR Republic ligt wel in Cadzand. Niet bij de deur dus. Maar dat is tegelijkertijd ook het leuke nieuws, want dankzij het bedrijf Knokke Boat kan je nu de auto gewoon thuis laten (mits je aan de kust woont, anders zal je toch een stukje moeten rijden).

Knokke Boat organiseert namelijk sinds kort pendeldiensten op het water. We kenden het bedrijf al van wavekarting – dat leuke concept waarbij je met kleine, speciale motorboten gemakkelijk over de golven vaart zonder enige bootervaring – maar de luxueuze powerboot die ze nu inzetten om de overtocht te maken van Oostende, Nieuwpoort, Blankenberge of Zeebrugge naar Cadzand is toch wel andere koek.

Een ritje met de powerboat staat immers volledig in het teken van genieten. Een glas champagne is inbegrepen, en je kan hapjes krijgen als je dat wenst. Er is ook een bootober aanwezig, om je volledig op je wenken te bedienen. Wie wil, kan zelfs zeehonden proberen te spotten. Enig minpuntje is allicht de prijs: de overtocht kost zo’n 750 euro (voor max. 12 personen).

Voor meer informatie en reservaties: www.knokkeboat.be.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: AIRrepublic, Boten, Powerboat, Sergio Herman, Weekendtip, Zee.