GETEST: Bistro Le Petit Belge
© Le Petit Belge

GETEST: Bistro Le Petit Belge

Door Jana Frambach
Leestijd: 1 min

In het uiterste hoekje van Maasmechelen Village, in een tot serre omgetoverd huisje, ligt de bistro Le Petit Belge. Jong en oud komen er samen in een op-en-top Belgische bistro. Steaks en stoofvlees worden er dan ook in grote porties rondgedragen.

Yanaika Skryszkowiak en Filip Biesmans staken de zondagse constante in een hip jasje om het Maasland een nieuwe culinaire plek te geven waar je je buik kan rond eten. Je kent het chefduo misschien nog van de televisieshow Mijn Restaurant.

bistro

Jana Frambach

Van Dubai tot bij ons

Le Petit Belge kent zijn oorsprong gek genoeg niet in België. In Dubai kan je namelijk al een tijd terecht in drie gelijkaardige etablissementen. Of de bistro in Dubai families en vrienden bij elkaar brengt zoals de keten dat in Maasmechelen doet, is ons niet bekend, maar in ‘de village’ stroomt de trendy ruimte in recordtempo vol op zondagmiddag. Aan de ene tafel zit mama met dochter en grootmoeder, aan de andere zit een stel twintigers te brunchen na een nachtje stappen. Net als in een echte Belgische bistro ligt de sfeer er dubbel en dik op.

bistro

Jana Frambach

Ne steak mè friet

Of in ons geval: een coq au vin en een superfoodsalade. De bistro biedt zowel de Belgische klassiekers als een paar nieuwe gerechten aan. We spreken uit ervaring wanneer we zeggen dat beide met grote onderscheiding geslaagd zijn. Van de coq au vin bleef niet meer veel over en ook de superfoodsalade verdween als sneeuw voor de zon.

Omdat de hoofdgerechten nog wat plaats lieten voor een nagerecht, waagden we ons ook aan het trio van Belgische chocolade en de panna cotta. Aangezien deze in volume zowat even groot waren als het hoofdgerecht, wisten ze de gaatjes wel te vullen. Kleine waarschuwing hierbij wel: in het trio van Belgische chocolade, in de mousse meer bepaald, zit een knettersuikerverassing verstopt. Wanneer deze in aanraking komt met de karamelsaus voor hij in je mond belandt, kan dat voor een vroegtijdige explosie op je bord zorgen. Ambiance verzekerd, maar let wel op met je kleren.

Bisto Le Petit Belge, Zetellaan 100b, Maasmechelen, www.lepetitbelge.com/maasmechelen-village.

Wil je graag meer restaurantreviews lezen? Check dan ook eens ‘Getest en goedgekeurd: Fons in Antwerpen‘.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Belgische gerechten, Bistro, Maasmechelen village, Restaurant.