Getest en goedgekeurd: Fons in Antwerpen
© Jana Frambach

Getest en goedgekeurd: Fons in Antwerpen

Door Jana Frambach
Leestijd: 1 min

In het midden van de Antwerpse Theaterbuurt ligt het familiebedrijf Fons. Het restaurant dat eerst bekend stond als 12, Place du Marché kreeg een grondige opfrisbeurt. De kaart werd vereenvoudigd en het interieur werd helemaal gerestyled tot een Instagram-waardige hotspot.

De nadruk ligt in dit restaurant duidelijk op familie en samenzijn. Het concept is geïnspireerd door opa (Al)fons en het eten dat hij voor zijn familie maakte. De twee eigenaars van deze eetgelegenheid zijn broer en zus Thomas en Charlotte Coenen. Thomas staat samen met zijn vrouw Michaela te kokkerellen in de keuken en Charlotte bedient de klanten met een lach op haar gezicht.

Met z’n allen op restaurant

Alle klassiekers van een Vlaams familierestaurant vind je terug op de kaart, maar er zijn ook een aantal trendy alternatieven waarvoor je kan kiezen. Zo probeerden wij enerzijds de traditionele lasagne en crème brûlée en anderzijds de veggieburger en cheesecake.

Verder kan je ook kiezen voor een snel broodje of een salade, of je deelt lekker een portie small bites met je gezelschap. Deze snelle hapjes werden tijdens de make-over aan de kaart toegevoegd zodat je vlug wat kan eten voordat je naar het theater om de hoek gaat.

Geen gedoe, gewoon lekker eten

Er is een grote tegenstelling tussen het interieur en wat er uiteindelijk op je bord verschijnt. Dit zorgt voor een geslaagd evenwicht. De muren van de zaak zijn behangen met een leuke jungleprint en exotische vogels. Je zit aan strakke houten tafels en rieten stoelen. Het heeft een tropische vakantievibe in het midden van de drukke stad.

De schotels zijn dan weer aan de sobere kant. Je krijgt geen toren van impressionante borden voorgeschoteld, maar een enkele schotel, of in ons geval pannetje en plank, met een simpele, maar heerlijk vullende maaltijd.

De prijzen van de maaltijden zijn niet te hoog en ook niet te laag. Het is misschien wel wat hoog gegrepen voor de studenten van Antwerpen. Als de mama en papa eens op bezoek komen met de portefeuille, is dit wel dé place-to-be voor een familieavond op restaurant.

Ontdek meer over familierestaurant Fons op hun website. Je kan er ook alvast de kaart bekijken.

Wil je verder de foodie hotspots van Antwerpen ontdekken, neem dan zeker hier een een kijkje.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Antwerpen, Fons, Food, Foodie on tour, Hotspot, Restaurant.