Big spender op reis? Zo bereken je je vakantiebudget
© N26

Big spender op reis? Zo bereken je je vakantiebudget

Leestijd: 1 min

Beter een stipte kostenraming van je reisje vooraf, dan een financiële kater achteraf. Tips and tricks om de vakantiemaanden in het groen te blijven voor jou op een rijtje.

/

Kies het goedkoopste tijdstip

Plan je reis in een laagseizoen. De prijzen liggen dan beduidend lager en de toeristische plekken zonder meer rustiger. Neem je het vliegtuig? Het is statistisch bewezen dat vliegtickets voor korte vluchten goedkoopst zijn op dinsdag. Lange vluchten boek je best 18 weken op voorhand.
Reis je met de wagen? Dan rijd je best ’s nachts. Het gaat sneller vooruit, je bespaart dan brandstof en… één overnachting!

/

Zoek reducties

Word expert in het traceren van interessante aanbiedingen. Heel wat hotelarrangementen bieden bij een verblijf één extra overnachting aan.  Airbnb heeft een eigen pagina met kortingscodes om voordelig gebruik te maken van de dienst. Het scheelt vaak een pak als je op voorhand je tickets boekt voor galerijen, boottochten, sportaccomodaties, bezienswaardigheden of andere activiteiten. Sommige musea hebben ‘gratis toegang’ – dagen. Surf naar aanbiedingen in restaurants of koffiehuizen. Wat dacht je van een “Tweede koffie gratis”?

/

Verplaats je sportief

Maak er een uitdaging van om jouw vakantieparadijs op een sportieve manier te verkennen. Een fiets huren is vast beterkoop dan een taxi; en korte afstanden doe je gewoon te voet of met de step.

Lees ook: top 6 bestemmingen voor backpackers. 

/

Let op je centen

Wissel je geld vooraf, geld in het buitenland afhalen is bijna altijd duurder. Houd er rekening mee dat geldopnames bij automaten in het buitenland bijkomende kosten kunnen meebrengen. Informeer je daarom goed bij je bank of open een account bij een bank die geen kosten aanrekent in het buitenland.

Mobiele banken zoals N26 kunnen een oplossing bieden. Je bankaccount beheren, dat kan volledig via je smartphone, wereldwijd, met een kaart die je kan gebruiken in eender welk land, in eender welke valuta, zonder kosten. De ‘Spaces’ tool van N26 kan je helpen om je vakantiebudget bij elkaar te sparen en te organiseren. Zo kan je bijvoorbeeld een ‘Space’ creëren die je ‘New York reisbudget’ noemt, je stelt een doel (het bedrag dat je wil sparen) in en regelmatig zet je geld opzij. Handig, toch?

N26_PR_asset_11

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Bank, Lifestyle, Reizen.