Rails X Susan G.: luxelabel vecht mee tegen borstkanker
© Rails website

Rails X Susan G.: luxelabel vecht mee tegen borstkanker

Door Laura Dabekaussen
Leestijd: 1 min
1 op 8 vrouwen krijgt in haar leven de diagnose dat ze borstkanker heeft en een medicijn is er nog altijd niet. Net daarom is het zo belangrijk dat we deze ziekte onder de aandacht brengen. Oktober is National Breast Cancer Awareness Month ( NBCAM) en om het onderzoek naar Borstkanker te steunen, komt het Californische merk RAILS met een roze variant van hun signatuur Hunter-hemdje.

In Oktober we wear pink

Oktober kleurt volledig roze in het teken van borstkanker-awareness. Deze ziekte is nog steeds de 2de dodelijkste kanker bij vrouwen. Om de patiënten en het onderzoek naar genezing te steunen, worden er in deze maand verschillende steunacties op touw getrokken.  Doneer aan één van de vele goede doelen of zet zelf een inzamelactie op poten via de website van Think-Pink.

 

RAILS X Susan G.

Het laidback and relaxed, Californische merk RAILS is al jaren een bekend label in de VS. Destijds begonnen in 2008 met slechts één enkele hoed, heeft het bedrijf nu een brede fanbase van celebrities en top retailers over de hele wereld. Het merk brengt nu speciaal voor Pink october haar signatuur Hunter-hemdje opnieuw uit. In het roze weliswaar! De blouse is te koop op de webshop van Rails en alle nettowinsten gaan naar de nonprofit organisatie Susan G. Deze zamelt geld in voor het onderzoek naar methodes om borstkanker te voorkomen of genezen.

marieclaire_hunterhemdjes_pink

persbericht

 

Borstkanker: Education is action

Susan G. is een Amerikaanse non-profit  en de grootste nonprofit geldschieter voor medisch onderzoek naar kanker wereldwijd. Ze bundelen wetenschap, educatie en persoonlijke hulp als maatstaven voor hun organisatie. Hierbij schenken ze extra aandacht aan de slogan ‘Education is action‘. Want vroegtijdige opsporing van borstkanker is cruciaal in het redden van levens. Susan G. biedt een bron aan waardevolle informatie voor mannen en vrouwen met borstkanker. Ze richten zich vooral tot mensen met een laag inkomen en weinig resources en bieden hen hulp.

Must-read: Ons novembernummer. We interviewden drie vrouwen over hun ervaringen met sexualiteit. Voor én Na borstkanker.

 

Andere acties

We Walk Brussel: inschrijven  20/10

Great Bruges marathon: inschrijven 21/10

Apocalyp TEAca: Koop lekkere thee en bijbehoren.

 

Lees ook

Serena Williams naakt voor borstkankercampagne.