Vergeet kokoswater, berkenwater is het nieuwe afslankdrankje
© Schutterstock

Vergeet kokoswater, berkenwater is het nieuwe afslankdrankje

Door Nora Antonissen & Manon De Meersman
Leestijd: 1 min

Zet al het kokoswater maar aan de kant, er is een nieuw wondermiddeltje gesignaleerd in beautyland: berkenwater. Goed voor haar, huid en het algemeen welzijn van ons lichaam. Slokje?

Het water is zoet en stroperig en wordt rechtstreeks geoogst uit de berkenboom. Het is rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen biedt bovendien een reeks uitstekende voedingsstoffen – zoals vitamine C, calcium, magnesium of ijzer – voor ons lichaam aan. Zoveel voordelen, en dat in een en hetzelfde drankje.  

Berkenwater: afslankend?

Berkensap is het enige sap dat zonder enige conserveringsmiddelen voor drainage en regeneratie (lees: het vernieuwen van huidcellen) kan zorgen. Het water heeft een bevorderend effect op de urinewegen en het elimineert overtollig zout, maar ook andere stoffen, uit het lichaam. Wanneer toxines zich ophopen, heeft het lichaam de neiging om extra vet aan te maken om organen te beschermen. Berkensap werkt dat tegen door deze gifstoffen op tijd te elimineren. Geen extra vet en dus geen extra kilo’s.

Naast het bevorderen van gewichtsverlies, is het water uitstekend voor de huid. Dankzij zijn detox-effect, helpt berkenwater de teint op te frissen en helder te maken. Bye vale teint! 

Je leest het al: een nieuw ochtendritueel dient zich aan. In plaats van ’s morgens een glas lauw water met citroen te drinken, kan je nu ook voor de berkenvariant gaan.

 

Zelf berkenwater aftappen?

De beste periode om berkenwater te verzamelen is rond maart. Het is rond deze tijd dat het berkenwater wordt geoogst met behulp van een boor, een pijp of rechtstreeks uit een rietje.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: “GETEST: de culibox van Noodshop

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Afvallen, Berkenwater, Detox.