GETEST: De culibox van Noodshop
© Noodshop

GETEST: De culibox van Noodshop

Door Shani Maes en Valentine Van Gestel
Leestijd: 1 min

Anno 2018 is het "boxmania" wat de klok slaat. Talloze gezinnen doen beroep op de vele mogelijkheden om maaltijden aan huis leveren. Of ze nu van HelloFresh, Efarmz, Little Green Box, Klik & Cook, Smartmat of via Deliveroo zijn. Sinds kort kan ook de Brusselse onderneming Noodshop aan dat lijstje toegevoegd worden.

Het concept van Noodshop is simpel: je kan elke week kiezen uit acht mogelijke gerechten, die (jawel!) goedgekeurd zijn door een diëtist. De dagverse ingrediënten krijg je – gewassen én gesneden – opgestuurd in een klein doosje.

Getest…

Na een hartverscheurende keuze (een groentewok, salade of toch liever een visgerecht?!) kies ik via de website voor de zeebaars met honing en gegrilde groenten. De delivery guy is stipt op tijd en ook de box voldoet aan mijn verwachtingen: voorgesneden, vacuüm verpakte groentjes vergezeld van een helder recept. Een plus voor non-foodies: op elk ingrediënt staat duidelijk de naam vermeld. Geen kans op geknoei tussen koriander en waterkers…

Noodshop

Noodshop

De bereiding verloopt vlekkeloos, op de Griekse yoghurt aan mijn mouw na. Ik bak voor het eerst in mijn leven een radijs, combineer Griekse yoghurt met knoflook en citroen en marineer eigenhandig de vis.

En goedgekeurd?

De ingrediënten zijn perfect afgewogen en gesneden, dat heeft als voordeel dat er geen groenteafval is en dat je enorm veel tijd bespaart. Dankzij de Noodshop diëtiste kan je erop vertrouwen dat de maaltijden evenwichtig zijn. Bovendien wordt er alleen gebruik van lokale en seizoensgebonden producten, een must. Ook qua levering werken ze met flexibele uren. De box en de verpakking binnenin zijn gemaakt van maïszetmeel en dus biologisch afbreekbaar.

Het verdict

Met prijzen tussen de 15 en 23,5 euro per box valt Noodbox in het hoger segment van de culiboxen. Daar hebben de keuze voor biovis, lokale groenten en snelle levering vast iets mee te maken. Een ideale noodoplossing voor een last minute gezonde maaltijd, lijkt ons.

Praktische info

Prijs: tussen de 15 en 23,5 euro per doos voor 2 personen.
Levering pakket: in hun kruidenierswinkel in Brussel, 294 avenue Louise.
Meer info: www.noodshop.be

Meer kookkriebels gekregen? Lees dan ook ‘RECEPT: Deze heerlijke cheesecake maak je zonder oven‘.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Culibox, Getest, Getest door de redactie, Maaltijdbox, Noodshop.