Belgische transgender Maxim Magnus ontdekt door Brits magazine Tatler
© Instagram: @maximmagnus

Belgische transgender Maxim Magnus ontdekt door Brits magazine Tatler

Door Elien Renson
Leestijd: 1 min

Maxim Magnus is hot. Het opkomende Antwerpse transgendermodel is al jaren bij ons gekend. Sinds kort werd ze opgemerkt én de hemel ingeprezen door het Britse magazine Tatler. Magnus zal in het komende septembernummer verschijnen. You go, girl!

Opkomend talent

De 20-jarige schone woont momenteel in Londen waar ze modecommunicatie studeert aan Condé Nast. Verder tekende ze een contract bij Linden Staub waar ze sinds 2017 als transmodel aan de slag is.

Magnus werd omgebouwd tot vrouw toen ze 18 was, nu 2 jaar geleden. Sindsdien gaat het hard voor het jonge model. Zo werkte ze onder meer samen met bekende merken, waaronder Gucci en Nike. Tijdens de London Fashion Week mocht ze voor het eerst defileren voor het Britse label Paula Knorr. Vorige zomer werkte ze als model voor het cosmeticamerk MAC Cosmetics. 

https://www.instagram.com/p/Bh6_D-AFTMc/?taken-by=maximmagnus

#TransIsNotATrend

Wanneer je haar Instagram-pagina bezoekt, staat er in drukletters “TRANSGENDER WOMAN” te lezen. Fier is ze ongetwijfeld, én terecht. Magnus wil een rolmodel zijn voor vele anderen en dat doet ze op haar eigen unieke manier. Onlangs lanceerde ze een videocampagne met de hashtag #TransIsNotATrend. Met deze campagne wil Maxim Magnus benadrukken dat transgender zijn geen hulpmiddel is om door modemerken herkend te worden.

https://www.instagram.com/p/BlF3v1AlUwL/?taken-by=maximmagnus

Vond je dit artikel interessant? Lees dan ook: Nagellak voor tolerantie met #sharethecolor en Asos en Glaad lanceren samen een geweldige collectie voor pride month

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Fashion show, Feminisme, Lichaam, Seksisme.