Asos en Glaad lanceren samen een geweldige collectie voor pride month
© Asos x Glaad

Asos en Glaad lanceren samen een geweldige collectie voor pride month

Leestijd: 1 min

Elk jaar vieren we in juni pride month, een maand die compleet in het teken staat van de lgbt-gemeenschap. Webshop Asos sloeg samen met homorechtenorganisatie Glaad de handen in elkaar voor een echte pride collectie. Het resultaat? Een vrolijke lijn vol kleur en diversiteit.

Het is niet de eerste keer dat Asos en Glaad, of de Gay & Lesbian Alliance Against Defamation, samen een collectie lanceren voor pride month. De collectie van dit jaar is diverser dan ooit. Alle items zijn deze keer ook beschikbaar in een plus sizeversie en voor mensen met extra rondingen. Bovendien gaat 25% van de opbrengsten naar Glaad. De organisatie zet zich al jaren in voor de gelijke behandeling van holebi’s en transgenders.

Unity, Integrity, Equality

De capsulecollectie bestaat dit jaar uit 22 items in alle kleuren van de regenboog. De collectie bestaat onder andere uit t-shirts, shorts en leuke totebags. Onze favoriet uit de collectie? Een prachtig denim vestje met het opschrift ‘Unity, Integrity, Equality’. Uiteraard vind je ook de trotse regenboogkleuren terug op verschillende stukken uit de collectie. Ook de ampersand (het &-teken) komt terug op verschillende items.

De bekende webshop kon heel wat bekende namen uit de lgbt-gemeenschap strikken voor de collectie. Onder andere Tommy Dorfman uit 13 reasons why en influencer Ari Fritz mogen zich de trotse gezichten van de capsulecollectie noemen. De volledige collectie viert inclusiviteit en het aanvaarden van je lichaam.

Ari Fritz vertelde aan Vogue hoe enthousiast ze was toen ze gevraagd werd voor de campagne: “Als een zwarte, homoseksuele vrouw ben ik blij dat een populair merk zoals Asos snapt wat gelijkheid en diversiteit echt is. De Asos x Glaad collectie stuurt een belangrijke boodschap uit, namelijk dat er grote bedrijven zijn die wel geven om de lgbt-gemeenschap en anders zijn.”

De capsulecollectie van Asos en Glaad is verkrijgbaar via de website van Asos zolang de voorraad strekt.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Asos, Asos x Glaad, Glaad, Lgbt.