Kom tot rust in B&B La Vallata in Umbrië
© La Vallata

Kom tot rust in B&B La Vallata in Umbrië

Leestijd: 1 min

De winter lijkt hier voorlopig nog niet voorbij en daarom dromen wij stiekem al van warmere oorden. Wat dacht je van een tripje in het najaar naar Umbrië, het groene hart van Italië? De Belgische Tim Huwé ontvangt je er met open armen in zijn veelgeprezen B&B La Vallata.

Italië is voor vele Belgen al jaren een favoriete vakantiebestemming. De meeste reizigers kiezen voor een tripje naar het populaire Toscane, maar het land heeft zo veel meer te bieden. Umbrië bijvoorbeeld, dat vaak het groene hart van Italië wordt genoemd, is minder gekend bij het grote publiek. Nochtans zal de schoonheid van de natuur, kleinschalige dorpen en gezellige sfeer zonder twijfel ook jouw hart veroveren.

In 2001 waagden Tim Huwé, zoon van de overleden oorlogsjournalist Danny Huwé, en zijn Italiaanse vrouw Loredana Di Massimo de grote sprong om alles achter te laten en te verhuizen naar Italië. Al snel besloot het koppel om een toeristische accommodatie te openen en uiteindelijk verhuisden ze na een lange zoektocht naar hun droomlocatie in Umbrië. Na maanden van renoveren kon het koppel in juli 2003 eindelijk hun Bed & Breakfast La Vallata openen voor het publiek.

In het begin was hun accommodatie nogal basic, maar beetje bij beetje investeerde het koppel hun verdiende centen in de uitbreiding van hun zaak. Ondertussen is La Vallata al jaren een vaste vakantieplek geworden voor velen. In de gerenoveerde boerderij kom je perfect tot rust in de prachtige natuur en het is er ook perfect voor kinderen dankzij het ruime zwembad. Bovendien kreeg de zaak ook al verschillende publieksprijzen, zoals de Gold Award van Zoover, de Traveller’s Choice van TripAdvisor en de Keuze van de lezer in de Belgische reisgids Logeren bij Belgen. 

Ondanks de vele erkenning en hun uitstekende gemiddelde waardering van 9,5 blijft het niet eenvoudig om een goede zaak te runnen in Umbrië. Twee jaar geleden werd het gebied namelijk getroffen door een zware aardbeving. De aardbeving, bovenop de economische crisis, zorgden ervoor dat het toerisme in Umbrië sterk achteruit ging. Een tripje naar het heerlijke La Vallata is dus veel meer dan enkel jouw batterijen opladen en genieten van de zon, want je steunt er ook een hardwerkende Vlaming en het toerisme van Umbrië mee!

B&B La Vallata, Umbrië. Meer informatie vind je op de website van La Vallata.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: La Valetta, Umbrië.