NYFW: Trends in wording voor de lente van 2018
© Imaxtree

NYFW: Trends in wording voor de lente van 2018

Leestijd: 1 min

De modeweken zijn nog maar net begonnen, maar toch kunnen we langzaamaan al de nieuwe trends voor de komende lente beginnen ontwaren. Bij minstens drie gelijkaardige looks kunnen we spreken van een trend in wording. Dus we hebben geteld in New York en hebben drie trends gespot waarvan we durven voorspellen dat ze volgende lente in de winkelrekken zullen verschijnen.

1. Het kostuum

Vorig seizoen zagen we het kostuum al in verschillende collecties verschijnen. Komende lente wordt de klassieker nog een niveau hoger getild: oversized of met architecturale snit, en in verschillende kleuren.

trends lente 2018V.l.n.r.: Alexander Wang, Victoria Beckham, Tibi.

2. Jeans

Voor lente 2018 wordt de jeansbroek verheven van casual kledingstuk tot designer item. Een jeansbroek aandoen voor een chique gelegenheid? In 2018 zal niemand meer raar opkijken.

trends lente 2018V.l.n.r.: Brandon Maxwell, Tom Ford, Monse.

3. Zuurstokstrepen

Toegegeven, streepjes zitten elk seizoen wel in enkele collecties, maar voor Lente 2018 kregen ze een vrolijke update. Vergeet klassiekers zwart-wit en marineblauw-wit, anno 2018 gaan de strepen verticaal in rood-witte kleurcombinaties die doen denken aan zuurstokken.
trends lente 2018V.l.n.r.: Jason Wu, Brock Collection, Monse.

Beeld via Imaxtree

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Fashion week, Lente 2018, NYFW, Ss18, Trends.