Dit zijn 10 modetrends voor 2018 volgens Pinterest
© Instagram @pacsun / @songofstyle

Dit zijn 10 modetrends voor 2018 volgens Pinterest

Leestijd: 1 min

Het nieuwe jaar staat voor de deur. De ideale moment dus om al eens een blik vooruit te werpen. Dit zijn de 10 populairste modetrends voor 2018 volgens Pinterest. Want een gewaarschuwd vrouw is er twee waard...

Elk jaar in december publiceert het sociale-mediaplatform Pinterest de Pinterest 100. Dit is een lijst met trending topics in categorieën als mode, beauty, food en interieur. Om trends te identificeren, analyseert een gespecialiseerd team zoek- en bewaarpatronen van Pinterestgebruikers. Wanneer zoekopdrachten voor een topic met minstens 50% gestegen zijn in het afgelopen jaar en die topics ook nog eens piekten op het einde van het jaar, spreekt Pinterest van een trend.

Dit zijn de 10 modetrends voor 2018 volgens Pinterest:

1. Statement oorbellen

Wat oorbellen betreft, is het hoe opvallender hoe beter in 2018. Oorbellen die het extra goed doen zijn gestructureerde metalen oorbellen, oversized hoops, XL kwasten en asymmetrische oorbellen.

/

2. Wijde broeken

De skinny jeans lijkt zijn beste tijd gehad te hebben, broeken mogen weer lekker los zitten. Denk: culotte, losse kostuumbroek, boyfriendjeans,…

/

3. Berets

In 2018 wanen we ons allemaal een beetje Parisienne want de beret is helemaal terug van weggeweest.

/

4. Versierde schoenen

Statement schoenen zijn een ding in 2018. Voornamelijk schoenen versierd met parels, studs, kristallen en opvallende gespen zijn trending.

/

5. logo’s

De logomania houdt stand in het nieuwe jaar. Pinterestgebruikers zijn vooral benieuwd naar hoe ze streetwear met meer luxueuze merken kunnen combineren.

Een bericht gedeeld door pacsun (@pacsun) op

/

6. Doorschijnende sokken

Sokken blijven een leuke en makkelijke manier om een outfit interessanter. In 2018 maken glittersokken plaats voor doorschijnende sokken.

/

7. Zijsplits

Een rok met zijsplit is vrij vanzelfsprekend, maar denk eens outside the box en kies voor een jurk of zelfs een broek met split.

/

8. Lange laagjes

Met laagjes werken is niets nieuws. Het brengt immers dynamiek in een outfit. Wat wel nieuw is, is dat in 2018 de laagjes opmerkelijker langer zullen zijn. Populaire items zijn kimono’s, trenchcoats, lange mantels en lange cardigans.

/

9. Klassieke blauwe jeans

2018 wordt het jaar van de klassieke blauwe jeans. Om helemaal in te zijn, kies je voor een 100% katoenen blauwe jeans met een hogere taille en relaxed fit.

Een bericht gedeeld door RE/DONE (@shopredone) op

/

10. Lakleer, PVC en lucite

Plastiek is alomtegenwoordig in de lentecollecties. In 2018 zijn schoenen, jassen, kledij en accessoires in deze glimmende materialen dus helemaal in.

 

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: 2018, Modetrends, Pinterest, Street style, Trends.