Aperol viert dit jaar zijn 100ste verjaardag met Venetië als prachtige backdrop
© Aperol

Aperol viert dit jaar zijn 100ste verjaardag met Venetië als prachtige backdrop

Door Elspeth Jenkins
Leestijd: 1 min

Aperol viert dit jaar zijn 100ste verjaardag met Venetië als prachtige backdrop. Geniet van een prachtige zonsondergang met het bekendste oranje aperitief in je hand en beleef een zomer om nooit meer te vergeten.

La Vita è Bella

Aperol zet de vakantiemaanden dit jaar in met een fantastisch feest in en rond Venetië. Want als er 1 plek ter wereld is waar je de beste ‘aperollekes’ drinkt, dan is het de Italiaanse stad van de romantische kanaaltjes en de gondolas.

Eind juni was de stad 3 dagen lang het toneel voor festiviteiten ter ere van low calorie cocktail Aperol Spritz. De internationale pers en influencers verzamelden aan de oevers van de lagune om te toosten op dit historische aperitief. Het beroemde drankje werd in 1919 gelanceerd in nabijgelegen Padova, maar de ganse Veneto regio serveert deze cocktail van Aperol, sodawater en prosecco alsof ze nooit iets anders gedronken hebben.

We spreken van een drankje met weinig calorieën omdat dit bitterzoete aperitief 11% alcohol bevat dat je mixt met prosecco en sodawater. Zo kom je uit op 85 calorieën per glas, terwijl je bij een cocktail als de Manhattan of een Mojito al snel rond de 150 of meer calorieën per glas moet rekenen. Meer aperol, betekent dus meer fun.

En een aperol spritz drink je nooit alleen, trommel je vrienden op en serveer lekkere Italiaanse tapas bij dit iconische aperitief. Je moet niet naar Italië om te genieten, je eigen terras is meer dan gezellig genoeg. Salute!

/

Zo schenk je de perfecte Aperol Spritz:

Mix 6 cl prosecco met 4 cl Aperol en een scheutje sodawater.

Schenk het aperitief in een glas vol ijs en werk af met een schijfje sinaasappel.

aperol_100jaar

Aperol

/

Limited Edition fles

Ter ere van deze memorabele verjaardag liet Aperol alvast 2,5 miljoen special edition etiketten drukken voor de 100 jaar limited edition – fles.

Dit unieke ontwerp moet je in je barkast hebben.

aperol_100jaar

Aperol

#aperol100 #aperolspritz #togetherwejoy

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Aperol, Drinks, Lifestyle.