Airbnb: 5 logeerplaatsen die je moet uitproberen
© Airbnb

Airbnb: 5 logeerplaatsen die je moet uitproberen

Door Camille Vernin, bewerking Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Airbnb is de laatste jaren dé referentie geworden op het vlak van unieke vakantielocaties. Heb jij je al ooit gewaagd in de meest onwaarschijnlijke hoeken van de beroemde website? Wij wel! En we hebben ze voor je opgelijst, de meest bijzondere logeerplekken van het platform. Een paar toch...

1. Ga helemaal ‘Into the Wild’ op je eigen privé-eiland

Airbnb

Op zo’n honderd meter ten zuiden van de kust van Oslo kan je verblijven in een zelfvoorzienende, kleine cottage. Verwacht hier niet al te veel luxe – al wat je gaat vinden, is een simpele kookplaat, een slaapbank en een composttoilet – maar wel héél veel rust. Een kleine motorboot is inbegrepen, zodat je niet hoeft te zwemmen om de bewoonde wereld te bereiken. Dit is dé ultieme bestemming voor al wie even helemaal één wil worden met de natuur.

Cottage nabij Oslo, te huur voor €244 per nacht, maximaal vier personen, op Airbnb.

/

2. Zoek je evenwicht in een duizelingwekkend kubushuis

Airbnb

In het centrum van Rotterdam vind je een bouwwerk dat alle regels van de zwaartekracht aan zijn laars lapt. Wij werden er zowaar een beetje duizelig van, maar dat maakt de ervaring wel des te leuker. Naar de hemel staren vanaf de benedenverdieping van deze kubuswoningen, voelt een beetje als piepen door een caleidoscoop. Herinneringen aan je kindertijd gegarandeerd!

Kubuswoning in Rotterdam, te huur voor €145 per nacht, maximaal 4 personen, op Airbnb.

/

3. Voel je als een schelpdier in de Caribische zee

Airbnb

Een van onze favoriete logeerplaatsen is zonder twijfel deze half slak, half schelp op het mooie Isla Mujeres in Mexico. Je slaapt hier niet alleen in een schelpdier, je eet ze ook en doucht er zelfs in. Voor de rest wacht je hier een kingsize bed, een privézwembad en azuurblauw water compleet met wondermooie onderwaterriffen (met ja, nog meer schelpdieren!).

Schelpdierwoning op Isla Mujeres, Mexico, te huur voor € 289 per nacht, maximaal 4 personen, op Airbnb.

/

4. In de voetsporen van Jane Austin

Airbnb

Niets is beter dan een oud Victoriaans herenhuis uit de achttiende eeuw om je even als Jane Austen in Schotland te voelen. Lijstwerk, houtwerk en een bad met leeuwenpoten… Hier keer je even heerlijk terug in de tijd in de rustige velden van Galloway.

Schots landhuis, te huur voor € 727 per nacht, maximaal 16 personen, op Airbnb.

/

5. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

Airbnb

In Pittsburgh in de Verenigde Staten vind je een wel heel bijzonder huis. Als je spontaan je haar al goed legt bij het zien van de opmerkelijke collectie spiegels op de gevel en bomen rond dit pand, belooft het opvallende interieur een unieke ervaring te worden. Verwacht een ultramoderne inrichting, een prachtige platencollectie, een kunstatelier in de kelder, een eigen fotostudio en zelfs een eigen cinemazaal. Dit huis biedt zonder twijfel een mix van goede smaak en vreemde kitsch, maar eerlijk is eerlijk: geen enkel detail werd over het hoofd gezien.

Spiegelvilla in Pittsburgh, te huur voor €160 per nacht, maximaal 10 personen, op Airbnb.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Airbnb, Reizen, Unieke logeeradressen.