Say Cheese
Kies voor de juiste kaas voor je raclette-avond. Opteer voor een geperste kaas, in dikke plakken gesneden, die je gesmolten of gegrild kan eten. Om te variëren kan je uit verschillende soorten kiezen, die ook de durvers onder jullie zullen bevallen: met mosterdzaad, met peper, met witte wijn of gerookt.
De healthy touch
Raclette een kleine caloriebom? Misschien wel. Maar je kan er ook een gezonde touch aan geven. Een raclette zonder aardappelen hoort simpelweg niet. Hou het stevig en smeuïg tegelijk en kook ze gewoon in de schil. Je kan het geheel perfect luchtiger maken met een groene salade met azijn en groenten als champignons, bloemkool of broccoli. Liever wat origineler? Ga dan voor een zoet-zoutcombinatie met seizoensvruchten. Granaatappelpitjes, stukjes peer, appel, kiwi, enz. gaan heel goed samen met kaas en voegen een vleugje frisheid toe.
Lees ook: Maak kans op een huisparfum van Abel Odor en Tanqueray
Smaakbom: charcuterie
Het geheim van een goede raclette zit in de juiste charcuterie. Kies daarom kwaliteitsproducten met gecertificeerde keurmerken. Zo kan je eens afstappen van de klassieke ham of Grisonvlees en kiezen voor Salamini Italiani alla Cacciatora BOB, Mortadella Bologna BGA en Cotechino Modena BGA: deze drie delicaat gearomatiseerde specialiteiten brengen je raclette naar een hoger niveau.
Wit of rood?
Kan allebei! Bij wit kies je best voor een fruitige, levendige wijn, zoals een Sauvignon Blanc, een Chardonnay of een Riesling. Dat brengt frisheid in je gerecht. Wie rood verkiest, kiest best voor een lichte wijn, zoals een Gamay, een Brouilly of een Pinot Noir. Ze passen perfect bij gesmolten kaas, maar ook bij koud vlees en aardappelen.
Lees ook: Jacquemus opent pop-upshop in Parijs die 24 op 24 open is