Deze fotoreeks voorspelt het schoonheidsideaal van 2084
© Semuel Souhuwat

Deze fotoreeks voorspelt het schoonheidsideaal van 2084

Leestijd: 1 min

Aangezette jukbeenderen, overdreven lipfillers en flinterdunne wespentailles, de modellen in deze fotoreeks lijken wel buitenaardse wezens. Of moeten we hun afkomst toch iets dichter bij huis zoeken? Helaas wel.

De Nederlandse fotograaf Semuel Souhuwat dikte enkele hardnekkige huidige beautytrends aan in zijn laatste fotoreeks ‘Local Surgeon 2084’. Het resultaat is een futuristische shoot die kijkers doet bezinnen over hun visie op schoonheid.

De fotograaf wil allesbehalve oordelen, mensen bruskeren of een mening verkondigen. Hij stelt simpelweg hiermee het schoonheidsideaal in vraag en laat kijkers een eigen interpretatie maken. Dus kaatsen ook wij de bal terug: “Wat vind je van deze afbeeldingen?”.

Lees ook: De coolste streetstyle fotografen om te volgen op Instagram. 

/

‘Local Surgeon 2084’

/

Credits

Ricardo van Lachterop – Styling
Sisley Aymee Angenois – Make up and Hair
Amber Louise De Wit – Act
Tirza Ivanka – Act
Ninja Vaal – Act
Gia Bab – Act
Aron Hoebink – Act
Big thanks to Lucia Adriana – Cyriel Cremers: Studio 13

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Beauty, Fotografie, Schoonheidsideaal.