Zoete aardappelschijfjes met pecannoten, geitenkaas en honing
Bereidingstijd
35 minuten
Voor 4 personen
- 1 grote zoete aardappel
- 1,5 tl olijfolie
- een handvol pecannoten
- 100 g luchtige geitenkaas
- 2 tl gedroogde rozemarijn
- een handvol gedroogde veenbessen
- 2 gedroogde vijgen
- roze peperbolletjes
- honing
- peper en zout
- takjes verse rozemarijn
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170°C. Snij de zoete aardappel in dunne schijfjes. Leg de schijfjes in een kom, doe er de olijfolie bij en tos rond zodat alle schijfjes een olielaagje krijgen. Kruid met zout en peper. Leg de schijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet zo’n 10 minuten in de oven. Draai ze daarna om en zet nog eens ongeveer 15 minuten in de oven. Wacht tot ze gaar zijn en liefst een beetje krokant aan de buitenkant.
Rooster ondertussen de pecannoten in een droge pan. Verdeel de schijfjes op een schotel. Doe op elk een toefje luchtige geitenkaas. Kruid met zout en peper en gedroogde rozemarijn. Top met de geroosterde pecannoten, gedroogde veenbessen, verse rozemarijn, een stukje gedroogde vijg en roze peperbolletjes. Giet er een beetje honing over en dien op met takjes verse rozemarijn als versiering. Et voila, je hebt het perfecte aperitiefhapje dat ook nog eens gezond is!
Uit ‘Gezellige Gezonde Goesting’ van Steffi Vertriest, Uitgeverij njam!.
Lees meer recepten op Marie Claire: 3 snelle recepten van Donna Hay voor gezonde vegetarische gerechten. Pasta alla puttanesca, het fancy gerecht voor de luie kok. Recept: citroentaart met meringue uit Big Mamma’s Cucina Popolare.