Deze citroentaart wordt gezoet met kokobloesemsuiker. Dit is suiker dat wordt gemaakt van de nectar van biologische kokosbloesem. Dit is een gezonder alternatief voor suiker aangezien het natuurlijk én biologisch is.
Ingrediënten (voor 8 personen)
Voorbereiding: 25 minuten
Kooktijd: 45 minuten
- 350 g Philadelphia (verse kaas)
- 350 g ricotta
- 150 g kokosbloesemsuiker
- 1 eetlepel bloem
- 4 eieren
- 2 biologische citroenen
- 1 biologische limoen
- 1/2 theelepel vanille-extract
Voor de ondergrond:
- 180 g Bretoense zandkoek
- 60 g boter
- 1 snuifje gemalen gember
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Roer de zandkoekjes, gember en boter grofweg door elkaar om een soort van pasta te krijgen. Verspreid deze hierna over de bodem van de kwarktaart. Mix volgende ingrediënten samen: Philadelphia, ricotta, suiker, bloem, 2 eieren en 2 eidooiers, de schil en het sap van 2 biologische citroenen, limoenschil en vanille. De structuur moet perfect homogeen en vrij van stukjes zijn. Klop vervolgens beide eiwitten tot sneeuw en voeg toe aan het mengsel. Giet daarna dit mengsel op de bodem van koekjes en bak gedurende 45 minuten. Wacht vervolgens tot het volledig is afgekoeld. Uiteindelijk serveer je dit heerlijke dessertje op kamertemperatuur.
Dit receptje zal te vinden zijn in septembernummer van Marie Claire Belgique.
Vond je dit artikel interessant? Lees dan ook: Deze heerlijke cheesecake maak je zonder oven, 5 verrassende recepten voor in de blender en Het nieuwe afvallen: het eten van de juiste voedingscombinaties