5 minuten. Dat is de gemiddelde levensduur van een rietje. Toch heeft een rietje 500 jaar nodig om volledig te ontbinden. Waanzin, nietwaar? Dat vinden Manuela en Fanny ook. Daarom hebben beide dames zich tot missie gesteld om het gebruik van plastic rietjes in Brussel te verminderen (en in het beste geval zelfs volledig te doen verdwijnen).
Vol goede moed trokken ze daarom naar restaurants, bars en cafés in de hoofdstad. En wat blijkt? De ecologische alternatieven van de twee jonge studenten vielen in de smaak. What About Waste biedt herbruikbare, metalen rietjes aan, vooral voor bedrijven die zich zorgen maken over hun ecologische impact. Op dit moment heeft WAW 9 partnerinstellingen in Brussel, waaronder Ötap en Woodpecker. Een zeer goede start dus.
Een klein gebaar met een grote impact
Het blijft altijd moeilijk om het grote publiek te overtuigen, zelfs al lijkt het gebaar op het eerste zicht eenvoudig. Dus, als je het idee van een metalen rietje in je glas maar niets vindt, is het misschien gemakkelijker om vanaf nu jouw drankje zonder rietje te bestellen. Een kleine verandering in onze gewoonten kan voor een grote impact zorgen. Of zoals Neil Armstrong het verwoordde: “One small step for a man, one giant leap for mankind”.
Meer info over What About Waste kan je vinden op www.whataboutwaste.com.
Vond je dit interessant? Lees dan ook ‘Tournée Minérale: 4 heerlijke mocktails van mixologist Hannah van Ongevalle’ of ‘Voor de biofans: deze cosmetica is 100% duurzaam en Belgisch’