Voor de biofans: deze cosmetica is 100% duurzaam én Belgisch
© Getty Images

Voor de biofans: deze cosmetica is 100% duurzaam én Belgisch

Door Charlotte Deprez en Emma Verbeke
Leestijd: 3 min

Meer en meer vrouwen maken zich terecht zorgen over wat ze dagelijks op hun huid smeren. Dat make-up veel hormoonverstorende of andere irriterende bestanddelen bevat, is al langer geweten, maar het kan ook geen kwaad om eens stil te staan bij de inhoud van je potje dagcrème en je fles douchegel. Marie Claire nam enkele Belgische merken onder de loep. Onze favorieten vind je hieronder.

IMWE Cosmetics

Toen Candice Barbé, oprichtster van IMWE, voor het eerst moeder werd, ontdekte ze hoe weinig transparant veel cosmeticamerken zijn. Hierdoor besloot ze om haar eigen duurzame verzorgings- en cosmeticamerk op te richten. Drie jaar geleden bracht ze hem op de markt. Al haar producten zijn vegan, geproduceerd in Brussel en gemaakt uit plantaardige oliën zoals kokosolie of bernagie, of uit hydrolaten zoals rozenwater.

Wij testten de voedende lichaamsmelk met kokosnoot-gember uit en vonden het heerlijk! Het product bestaat voor 98% uit natuurlijke ingrediënten, is 98% Europees en fairtrade en is ook nog eens 70% biologisch. Je vindt maar weinig andere producten die de natuur, het lichaam en onszelf op dermate wijze respecteren.

Meer informatie over IMWE Cosmetics vind je op www.imwe.be.

/

Self

Het merk Self is ontstaan uit een groeiende ergernis aan het gebrek aan gezonde en duurzame producten in de winkels. Zoek je een dergelijk product voor kinderen, dan kom je vaak helemaal van een kale kermis thuis. Uit die vruchtloze zoektocht is ook Self destijds ontstaan. En het zijn heuse aanraders om je oogappels eens goed in de watten te leggen. De producten van Self bevatten geen parabenen, artificiële parfums, kleurstoffen of chemische producten. Ze zijn bovendien babyproof, vegan en gemaakt in Nederland.

Wij probeerden de nachtcrème All Night Starlight uit en waren instant fan. De crème voelt alsof je je in een cocon van hydratatie wikkelt. De dikke formule is echt verzorgend en je huid voelt ’s ochtends fris en gevoed aan… bijna magisch!

Good morning sweeties! Treating myself to a slow Sunday morning … what are your #selfcaresunday Plans?:) X Isabelle

Een bericht gedeeld door SELF 💯% Vegan Premium Skincare (@natural.self) op

Meer informatie over Self vind je op www.naturalself.eu.

/

Cîme

Wie aandachtig leest, heeft het merk Cîme, dat werd ontwikkeld na een trektocht in de Himalaya,  al meerdere keren zien passeren in onze artikels. De ingrediënten van Cîme komen dan wel niet uit Europa, maar het merk heeft toch een biocertificaat. Alles is gemaakt met planten uit de hoge bergen, de producten zijn niet getest op dieren en ze willen zo transparant mogelijk het leven van de actieve vrouw vereenvoudigen. Hun motto ‘Honestly beautiful’ zegt genoeg.

Wij hebben de dag- en nachtcrème Daisy Delight getest en het resultaat mag er zijn. Onze huid is perfect gehydrateerd maar glimt niet, en dat is bij een gemengde huid op zich al een prestatie.

Meer informatie over Cîme vind je op www.cime-skincare.com.

/

Bee Nature

Marine André is een jonge onderneemster die ervoor gaat. Bee Nature biedt ondertussen al vijf jaar een breed gamma verzorgingsproducten op basis van biologische honing en natuurlijke ingrediënten aan. Alle producten zijn ontwikkeld en geproduceerd in België. Dit jaar lanceerde het merk de collectie Babee Nature, een gamma producten speciaal voor baby’s.

Meer informatie over Bee Nature vind je op www.beenature.be.

/

JYB Cosmetics

Het 100% Belgische merk JYB bestaat als sinds 2013 en is vooral herkenbaar omdat de producten zowel voor mannen als vrouwen geschikt zijn. Er is immers geen enkele reden waarom alleen vrouwen zouden mogen profiteren van duurzame en biologische cosmetica.  Qua inhoud zien we natuurlijke ingrediënten en nul parabenen of irriterende stoffen. Een deel van de collectie is zelfs veganistisch. De prijs is meer dan redelijk en de verpakking is volledig recycleerbaar.

Wij probeerden het masker God Save The Skin uit. Boordevol vitamines A en E en natuurlijke oliën zoal jojoba en macadamia zorgt dit masker voor een instant glow. De heerlijke vakantiegeur is een extra pluspunt.

Meer informatie over JYB Cosmetics vind je op www.jybcosmetics.com.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Belgische merken, Biologisch, Biologische cosmetica, Cosmetica, Duurzaam, Skincare.