Woodpecker: de nieuwe Brusselse hotspot
© Instagram @woodpecker_bxl

Woodpecker: de nieuwe Brusselse hotspot

Door Lore Jans
Leestijd: 1 min

Brussel heeft er een nieuwe hotspot bij. Woodpecker, de mooie kiosk in het Ter Kamerenbos, zal deze zomer dé ultieme plek zijn om te chillen. Met de zon op je gezicht geniet je er van hippe streetfood of een lekker biertje. En dat alles milieubewust, want bij Woodpecker wordt zoveel mogelijk gewerkt met duurzame, Belgische producten. 

Vier Brusselse ondernemers staken de koppen bij elkaar om dit trendy, ecologische concept te bedenken en uit te werken. Achter Woodpecker staan: een brouwer gespecialiseerd in artisanale Brusselse bieren, een chocolatier, een handelsingenieur en een restaurateur (lees: de eigenaar van een Brusselse cocktailbar die ook actief is in de organisatie van het Brusselse nachtleven). Het ideale team, met andere woorden, om de mooie kiosk in het Ter Kamerenbos een nieuw leven te geven.

Ice-creams and much more ☺️🍦👌#woodpecker_bxl #boisdelacambre #brussels #foodstand #servingfood #inthewoods

Een bericht gedeeld door WOODPECKER (@woodpecker_bxl) op

De lifestyle video van vandaag :
Supersnel ontbijt 3 recepten met chiazaad

Bij Woodpecker zullen vooral lokale, seizoensgebonden producten te verkrijgen zijn, aangeboden op biologisch afbreekbaar vaatwerk. Je kan er terecht voor een mix van zoetigheden en hartige snacks, gaande van pannenkoeken en ijsjes tot wraps en salades.

Naast gastronomie, mikt Woodpecker ook op gezelligheid. Je kan er lekker eten en drinken, maar het is ook een plek waar iedereen zich goed moet kunnen voelen. Het moet een plek zijn om te genieten van “de traditie van lekker eten, feestvieren en van het moment genieten”, aldus de vier initiatiefnemers achter het concept.

Of het nu gaat om een namiddag zonnekloppen, een afterwork drink of een feestje; bij Woodpecker kan het allemaal. Bovendien zullen er in de zomer jazz-, reggae- en funkconcerten plaatsvinden (tussen 10 en 14 uur), dj-sets (tussen 14 en 20 uur) en zal er plaats zijn voor heel wat culturele projecten voor jong en oud.

Woodpecker, Ter Kamerenbos 1, Gespanhoek, 1000 Brussel, open maandag tot vrijdag van 10 tot 18 uur, in het weekend van 10 tot 20 of 22 uur (afhankelijk van het weer).

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brussel, Eten en drinken, Kiosk, Ter Kamerenbos, Woodpecker.