Wie is Jaguar Wright? De vrouw achter de controverse
© Deezer

Wie is Jaguar Wright? De vrouw achter de controverse

Door Kate Hassett
Leestijd: 2 min

Terwijl Sean ‘Diddy’ Combs zijn federale rechtszaak afwacht, waarin hij ‘niet schuldig’ zal pleiten tegen de aanklachten van afpersing en mensenhandel, is het opvallend stil rondom degenen die dicht bij hem staan. Toch spreekt één stem zich al jaren uit over Diddy en zijn prominente kring: die van de Amerikaanse zangeres Jaguar Wright.

Waarschuwing: Dit artikel gaat over vermeende seksueel misbruik en mensenhandel.

Nu er steeds meer verontrustende details naar buiten komen over Sean ‘Diddy’ Combs en zijn vermeende misdaden, evenals over muziekindustrieveteranen en beroemdheden die betrokken zijn bij de beruchte ‘Diddy-feesten’, houdt Jaguar Wright vol dat het vermeende gedrag van Sean ‘Diddy’ Combs altijd een open geheim is geweest.

Maar wie is Jaguar Wright en waarom staat ze nu in de schijnwerpers?

Wie is Jaguar Wright?

De in 1977 in New Jersey geboren Jaguar Suzette Wright maakte eind jaren ’90 carrière als zangeres en songwriter. Haar doorbraak in de muziekindustrie kwam er nadat ze werd ontdekt door de hiphopgroep ‘The Roots’.

Dit gebeurde echter niet van de ene op de andere dag. In een interview met MTV in 2002 merkte Wright op dat haar weg naar erkenning niet gemakkelijk was. “Ik probeerde al heel lang binnen te komen”, vertelt ze hierover

In hetzelfde interview deelde Wright haar ervaring met het nemen van moeilijke beslissingen in het begin van haar carrière. “Ik volgde mijn intuïtie. The Roots boden me de kans om vooruit te komen met mijn eigen carrière en muziek te maken waarin ik geloof.”

De zangeres vertrok vervolgens op tournee met The Roots en in 2001 trad ze op als achtergrondzangeres voor Jay-Z tijdens MTV Unplugged.

Voor wie heeft Jaguar Wright nummers geschreven?

Jaguar Wright heeft twee studioalbums uitgebracht: ‘Denials Delusions and Decisions‘ en het vervolg ‘Divorcing Neo 2 Marry Soul‘.

Daarnaast heeft ze samengewerkt met The Roots, Dice Raw, Blackalicious, Mike Watts en Femi Kuti, en heeft ze achtergrondzang verzorgd op verschillende albums.

Hoe kent Jaguar Wright Sean ‘Diddy’ Combs?

Wright begon in de muziekindustrie rond dezelfde tijd als Sean ‘Diddy’ Combs en heeft zich de afgelopen jaren uitgesproken over het bijwonen van zijn beruchte feesten. In 2022 haalde ze de krantenkoppen met haar opmerkingen over Combs, gedeeld op haar eigen sociale media. Zo beweerde ze dat ze naar de feesten ging met de bedoeling om mogelijke slachtoffers te redden.

Wat zei Jaguar Wright tijdens haar interview met Piers Morgan?

jaguar-wright-piers-morgan

Youtube

Op 3 oktober 2024 was Wright te gast bij Piers Morgan in zijn programma ‘Piers Morgan: Uncensored‘, samen met DJ Vlad en Ariel Mitchell-Kidd, de advocaat van een van de aanklagers van Sean Combs. Wright ging dieper in op de beschuldigingen en vertelde dat het gedrag van Combs al jaren een ‘open geheim’ was in de muziekindustrie.

Tijdens het interview beweerde Wright dat er duizenden slachtoffers zouden kunnen zijn. Daarenboven noemde ze Jay-Z en Beyoncé als medeplichtigen. Deze opmerkingen werden later uit het programma verwijderd op verzoek van de juridische vertegenwoordigers van Shawn Carter (Jay-Z).

Kort na het interview werd bekend dat 120 nieuwe vermeende slachtoffers naar voren waren gekomen met beschuldigingen tegen Sean Combs.

Dit artikel verscheen eerder op de website van Marie Claire Australië.

Lisa Aelvoet De artikels van >

Koestert een gezonde obsessie voor de TikTok-video's van Nara Smith, verse bloemen en Belgische chocolade. Parijs is haar tweede thuis en alles Frans - van mode tot wijn - laat haar hart sneller slaan. Op zaterdagochtend vind je haar in een veel te lange rij bij de laatste nieuwe bakker, snakkend naar een kop koffie. Als ze niet lijkt te luisteren, plant ze waarschijnlijk in haar hoofd alweer haar volgende reis – want het Belgische weer is nu eenmaal altijd een goed excuus om te vertrekken.

Tags: Diddy.