Beyoncé breekt Grammy-record: highlights uit haar carrière
© Getty Images

Beyoncé breekt Grammy-record: highlights uit haar carrière

Door Melani Purnomo Widagdo
Leestijd: 3 min

Queen B viel in de prijzen tijdens de Grammy’s: Ze heeft het record gebroken van de meeste Grammy’s ooit! Tijdens de uitreiking in Los Angeles won ze vier beeldjes, zo komt haar totale aantal tijdens haar hele carrière op 32. Dit zijn onze favoriete highlights uit Beyoncé’s carrière.

/

Beyoncé was voor deze 65e editie van de Grammy’s genomineerd in negen categorieën. Ze won er uiteindelijk vier en heeft een record gebroken. Maar toen ze de eerste Grammy van de avond in ontvangst moest nemen: beste r&b-song voor “Cuff it“, was ze zelfs nog niet gearriveerd omdat ze vast zat in het verkeer. Keeping it real, ook tijdens de Grammy Awards. Later verscheen ze op het podium in een zilveren Gucci jurk om de volgende prijzen in ontvangst te nemen. Die van het beste album dance/electronic voor “Renaissance“, dance/electronic recording voor “Break my soul” en die voor r&b-performance voor “Plastic off the sofa”.

/

De zangeres, songwriter, regisseur, actrice, platenproducente en ontwerpster heeft meer dan 160 miljoen platen verkocht en telt nu 32 Grammy’s. Ze heeft in acht films gespeeld, waaronder The Lion King remake, twee modelijnen gelanceerd en wie weet wat komt er nog aan. Beyoncé, Bee, Queen B, Sasha Fierce… Hoe je haar ook wilt noemen, het valt niet te ontkennen dat Beyonce Knowles-Carter een levend icoon is.

Destiny’s Child

Beyoncé werd bekend in de jaren negentig als lid van de welgekende R&B-groep Destiny’s Child. De vijf albums en hits van de groep waren onder andere ‘Bills, Bills, Bills’, ‘Survivor’, ‘Independent Woman’ en ‘Bootylicious’. Destiny’s Child is nog steeds de bestverkopende vrouwelijke artiestengroep aller tijden met meer dan 50 miljoen verkochte platen wereldwijd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Destiny’s Child (@destinyschild)

Lees ook: Pamela Anderson hekelt seksisme in Netflix documentaire

Dreamgirls

In 2003 speelde Beyoncé in The Fighting Temptations, een film met Cuba Gooding Jr. Datzelfde jaar bracht ze ook haar debuut solohit ‘Crazy In Love’ uit, die al snel wereldwijd de nummer één positie opeiste. Eind 2006 vertolkte ze de rol van Deena Jones in de musical/drama Dreamgirls. De fictiefilm was geïnspireerd op het Motown platenlabel en Diana Ross en The Supremes. Beyoncé werd dat jaar genomineerd voor Best Actress in Motion Picture Musical & Comedy van de Golden Globes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dreamgirls (@dreamgirls.movie)

/

“I Am… Sasha Fierce”

I Am… Sasha Fierce is het derde soloalbum van R&B-zangeres Beyoncé. Ze noemde het album naar haar alter ego op het podium en is razend populair geworden met de hits ‘If I Were a Boy’, ‘Single Ladies (Put a Ring on It)’, ‘Halo’ en ‘Sweet Dreams’. Dankzij dat succes was B in 2011 headliner van het grote, iconische festival Glastonbury in Engeland.

MTV Music Awards 2014

Beyoncé nam vier prijzen mee naar huis tijdens de MTV Music Awards van 2014, waaronder de Video Vanguard Award, een ‘speciale prijs van verdienste’ die wordt toegekend aan ‘recording-artists’ en regisseurs van muziekvideo’s. Dat jaar nam ze ook prijzen mee naar huis voor Beste Video met een Sociale Boodschap en Beste Cinematografie voor zowel ‘Pretty Hurts’ als Beste Samenwerking voor ‘Drunk in Love’ met Jay-Z.

Ivy Park

In 2016 voegde Queen B de lancering van de populaire sportkledinglijn Ivy Park toe aan haar grote prestaties. Het merk werd gelanceerd als joint venture met Topshop. Vernoemd naar haar dochter Blue Ivy Carter die ze in 2012 kreeg met haar echtgenoot Jay-Z. Na het mega-succes van het merk lanceerde Ivy Park meerdere collabs samen met Adidas.

/

Lemonade

Beyoncé’s zesde album ‘Lemonade’ is waarschijnlijk het meest spraakmakende en terecht. Het werd uitgebracht op 23 april 2016 door Parkwood Entertainment en Columbia Records, tegelijkertijd met een bijbehorende film op HBO zonder enige aankondiging. De tracks van het album richten zich grotendeels op de beweerde ontrouw van Beyoncé’s man Jay-Z. Met teksten zoals ‘I smell your secrets, and I’m not too perfect to ever feel this worthless’ in het nummer ‘Hold Up’ en ‘He only wants me when I’m not there. He better call Becky with the good hair.’, hield de zangeres zich absoluut niet in. Het internet stond uiteraard op zijn kop.

De reünie van Destiny’s Child op Coachella 2018

Dit iconische moment spreekt voor zich! In 2018 headlinede de popster op Coachella en zorgde voor een onvergetelijke performance met deze surprise special guests.

Live-action remake van The Lion King

Beyoncé verscheen als de volwassen Nala in de Disney live-action remake van The Lion King. In 2017 doken voor het eerst geruchten op dat de popster een rol in de film op zich zou nemen. Ze bracht zelfs een op de Lion King geïnspireerd album ‘The Gift’ uit. ‘Black Is King’ diende als de visuele begeleiding van The Lion King: The Gift’. ‘Black Is King‘ is geregisseerd, geschreven en geproduceerd door de queen herself en te bekijken op Disney+.

Lees ook: Dit waren de hoogtepunten van de Grammy Awards

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Beyoncé, Grammy's, Pop culture.