Met deze sporten komt je hoofd tot rust
©

Met deze sporten komt je hoofd tot rust

Leestijd: 2 min

Sporten is goed voor onze fysieke conditie, dat weten we intussen allemaal wel. Maar ook voor onze mentale gezondheid biedt het heel wat voordelen.

In ons hectische moderne leven maken we ons steeds vaker zorgen over onze geestelijke gezondheid. Zeker in België spreken de statistieken voor zich. De voorbije vijf jaar  is het aantal mensen met een burn-out of depressie met maar liefst 43% gestegen(*)! Het is dus hoog tijd om ons idee van welzijn grondig bij te stellen. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een eenvoudige en wetenschappelijk erkende oplossing: sport.

De David Lloyd-clubs bevorderen de mentale en fysieke gezondheid. Zij zijn ervan overtuigd dat er een verband bestaat tussen lichaamsbeweging en innerlijk welzijn. Daarom laten ze hun leden kennismaken met een waaier aan activiteiten, van yoga over meditatie tot Pilates. Die zijn er allemaal op gericht om het lichaam te versterken en de geest tot rust te laten komen. Ze zorgen ervoor dat er endorfine vrijkomt – ja, dat wonderlijke ‘gelukshormoon’ – die onze stress in opgewektheid verandert. Bovendien versterken de rustgevende spa-ruimtes van de clubs in Antwerpen en Sterrebeek, samen met de groene natuur van het prachtige Zoniënwoud in Ukkel, het gevoel van mentale ontspanning en welzijn.

Voor welke holistische cursussen kunnen we bij David Lloyd terecht?

Lichaamsbeweging is een krachtige manier om te ontspannen en de mentale gezondheid te verbeteren. Met hun ruime keuze aan holistische cursussen zijn de David Lloyd-clubs in Ukkel, Antwerpen en Sterrebeek de ideale plek om lichaam en geest in evenwicht te brengen. Hieronder vind je enkele sporten en disciplines die uitstekend zijn om tot rust te komen.

  1. Yoga
    Yoga wordt al duizenden jaren beoefend. Het is een combinatie van houdingen, ademhaling en meditatie. Bij David Lloyd kun je terecht voor deze varianten:
    – Core Yoga: Versterkt de rompspieren en stimuleert ontspanning. Lichaam en geest worden tot kalmte gebracht waardoor er een innerlijke harmonie ontstaat.
    – Mindful Yoga: Deze cursus is gebaseerd op mindfulness. We leren om onze gedachten zonder oordeel te observeren en zo beter om te gaan met stress en emoties.
    – Yin Yoga: Deze langzame yoga is perfect voor wie echt heel diep wil ontspannen. De houdingen worden langer aangehouden, wat de bloedsomloop en soepelheid bevordert en de geest tot rust brengt.
    – Flow Yoga: Flow yoga brengt een vloeiende dans tussen lichaam en geest. Elke beweging verloopt synchroon met de ademhaling en brengt een gevoel van diepe kalmte naar boven.
  2. Geluidsmeditatie
    SPIRIT & Live Sound Meditation brengt een combinatie van yoga en pilates, onder begeleiding van zachte, rustgevende klanken. Tijdens deze immersieve ervaring wordt gebruik gemaakt van kristallen schalen en instrumenten zoals de ‘Ocean Drum’. De deelnemers baden in een ontspannen sfeer waardoor meditatie als vanzelf komt.
  3. Deep Relaxation
    De Deep Relaxation-sessies focussen op gespannen spieren. Ze maken de spieren langer, wat een rustgevend gevoel oproept. Dit helpt om opgehoopte stress te ontladen en tot diepe ontspanning te komen.
  4. Dynamische activiteiten
    Voor wie het wel wat energieker mag, zijn er de cursussen Power Yoga en Vinyasa Yoga. Niet alleen gaat onze fysieke gezondheid erop vooruit, ook onze mentale concentratie en endorfineniveau krijgen een boost.
  5. Pilates
    Pilates wil in de eerste plaats onze spieren sterker en soepeler maken. De gecontroleerde bewegingen stimuleren de concentratie en ontspanning, waardoor de band tussen lichaam en geest nog dieper wordt.
  6. Vechtssporten
    Zachte vechtsporten zoals Tai Chi en Qigong combineren beweging, ademhaling en meditatie. Ze verbeteren de doorstroming van de energie in het lichaam en brengen de geest tot rust. Tegelijk wordt het lichaam soepeler en komt het meer in evenwicht.
    Door een of meerdere van die disciplines in onze dagelijkse routine op te nemen, verbeteren we uiteraard onze fysieke conditie. Maar het is ook een investering in onze mentale gezondheid. Rust in het hoofd en beweging in het lichaam, dat is pas echte luxe.

Wil je één van deze cursussen en de sport- en spa-ruimtes ontdekken? Reserveer dan nu je bezoek bij één van de David Lloyd-clubs in Ukkel, Antwerpen of Sterrebeek.

(*) Volgens een recente studie uitgevoerd door het RIZIV

Dit artikel is opgesteld in nauwe samenwerking met DAVID LLOYD.

LEES OOK :

Win een exclusieve Lillet x Emily in Paris limited edition fles

Commercieel team De artikels van >