West-Londen: de beste tips voor een citytrip in de voetsporen van Prinses Diana
© Unsplash

West-Londen: de beste tips voor een citytrip in de voetsporen van Prinses Diana

Leestijd: 4 min

West-Londen is een van de meest dynamische buurten van de metropool. Van Earls Court, waar Prinses Diana ooit woonde, tot de charmante straten van Notting Hill: er valt eindeloos veel te ontdekken. Of je nu op zoek bent naar een gezellige koffiebar, een hip restaurant of zin hebt in een cultureel uitstapje, in dit stadsdeel beleef je het echte Londen van de locals.

Notting Hill: Shoppen en smullen West-Londen

Notting Hill staat bekend om zijn pastelgekleurde huizen en uiteraard de bekende Portobello Road Market. Je kan er niet alleen heerlijke snuisteren en (window) shoppen maar ook heerlijk lunchen en dineren. Notting Hill heeft altijd iets verrassends in petto.

Daunt Books

Deze charmante boekhandel voelt als een stap terug in de tijd. Een prachtige selectie boeken en een rustig interieur maken dit de perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukte.

Daunt-Books-Holland-Park

Daunt Books

Daunt-Books

Daunt Books

Adres: 112-114 Holland Park Ave, W11 4UA.
Meer info vind je hier

Gold Notting Hill

Gold biedt een verfrissende eetervaring met een groene, serene tuin waar je bijna vergeet dat je in het hart van Londen bent. De seizoensgebonden gerechten maken een etentje bij Gold extra bijzonder.

Gold-Notting-Hill

Gold

Gold-Notting-Hill-West-Londen

Gold

Adres: 95-97 Portobello Road, W11 2QB.
Meer info vind je hier

Layla Bakery

Deze zuurdesembakkerij serveert het lekkerste gebak en kraakverse koffie. Je kan er ook terecht voor smaakvolle zuurdesembroden, bereid volgens de regels van de kunst. Bij mooi weer (lees: wanneer het even ophoudt met regenenen) kan je plaatsnemen op het ruime terras, waar het heerlijk mensen kijken is.

Layla-Bakery-West-Londen

Layla Bakery

Layla-Bakery-West-Londen-pastries

Layla Bakery

Adres: 332 Portobello Road, W10 5PQ
Meer info vind je hier

Ottolenghi

De kleurrijke gerechten bij Ottolenghi zijn bijna te mooi om op te eten. Hier proef je de perfecte combinatie van Mediterrane en Midden-Oosterse smaken.

ottolenghi-notting-hill

Ottolenghi

Ottolenghi-West-Londen

Ottolenghi

Adres: 63 Ledbury Road, W11 2AD.
Meer info vind je hier.

Magpie Vintage

Voor de mooiste vintage kledij en accessoires moet je bij Magpie Vintage zijn. Deze boetiek vol karakter beloont haar bezoekers met unieke vintage vondsten.

Magpie-Vintage

Magpie Vintage

Magpie Vintage London

Magpie Vintage

Adres: 331 Portobello Road, W10.
Meer info vind je hier

Earls Court: de perfecte uitvalsbasis

Earls Court mag dan een rustige, residentiële buurt zijn, het heeft toch een koninklijk tintje. Zo woonde Prinses Diana hier een tijdje voordat ze trouwde met Prins (nu Koning) Charles. Tegenwoordig vormt Earls Court de perfecte uitvalsbasis voor een citytrip naar Londen, met snelle verbindingen naar het centrum.

Mercure London Earls Court

Het recent vernieuwde Mercure London Earls Court vormt zowel voor toeristen als zakenreizigers een aangename uitvalsbasis. Enerzijds vanwege de handige ligging, vlakbij het tube station, met een rechtstreekse verbinding naar St. Pancras Station voor wie met de Eurostar komt. Anderzijds vanwege de ruime kamers met een strak, minimalistisch design, comfortabele bedden en fijne badkamerproducten. Enkele leuke extra’s zijn de Nespresso-machine en waterkoker maar ook de strijkplank en het strijkijzer. Zo kom je niets te kort en hoef je niet om de haverklap naar de receptie te bellen. Al is het vriendelijke personeel bijzonder behulpzaam en doet het er alles aan om je een onvergetelijk verblijf te bezorgen. Tot slot proef je bij hotelrestaurant Barnaby’s van Britse klassiekers, gecombineerd met internationale smaken: perfect voor een ontspannen diner na een dag de stad verkennen.

Mercure-Earls-Court-Londen

Accor Hotels

Mercure-Earls-Court-West_London

Accor Hotels

Adres: 48 Lillie Road, SW6 1UD.
Meer info vind je hier.

The Harwood Arms

Voor een ontspannen avondje uit in stijl ga je naar het nabijgelegen The Harwood Arms. Deze Londense pub, bovendien de enige bekroond met een Michelinster, serveert Britse klassiekers met een moderne twist. En dat in een uiterst gezellig kader, inclusief smeulend haardvuur.

harwood-arms-londen

Harwood Arms

Harwood-Arms-West-Londen

Harwood Arms

Adres: Walham Grove, SW6 1QP.
Meer info vind je hier.

West-Kensington: That girl

In West-Kensington kan je je onderdompelen in de ‘That girl’-levensstijl. Begin je dag met een perfect bereide matcha bij Popin en volg vervolgens een pilateslesje bij Heartcore.

Popin

Deze knusse koffiezaak is perfect om je dag rustig te beginnen of om wat werk gedaan te krijgen. De verse koffie, matcha en ontbijtgerechten zorgen ervoor dat je hier gegarandeerd terugkomt.

Popin-West-Londen

Popin

Popin-Londen

Popin

Adres: 4 Comeragh Road, W14 9HP
Meer info vind je hier.

Heartcore

Voor een energieke workout is Heartcore Fulham de plek. Met hun intensieve reformer pilates lessen blijf je ook tijdens je citytrip in shape, en dat in een stijlvolle setting.

heartcore-west-london

Hearcore

Heartcore-Londen

Hearcore

Adres: 723 Fulham Road, SW6 5UL.
Meer info vind je hier.

Kensington & Chelsea: Cultuur opsnuiven

In deze chique buurten vind je enkele van de beste musea van Londen. De perfecte plek om cultuur op te snuiven en even weg te duiken uit de hectiek.

V&A Museum

Het Victoria and Albert Museum, met tentoonstellingen over mode, kunst en design, mag je haast niet overslaan bij een bezoek aan Londen. Mis vooral de huidige expo ‘Naomi in Fashion’ niet, een eerbetoon aan het iconische Britse supermodel Naomi Campbell.

V&A-Museum-Londen

V&A

V&A-Londen

V&A

Adres: Cromwell Road, SW7 2RL.
Meer info vind je hier.

Design Museum

Voor een frisse kijk op moderne kunst en innovatie ben je bij het Design Museum aan het juiste adres. Hier draait alles om architectuur, mode en grafisch ontwerp, met regelmatig wisselende exposities.

Design-Museum-Londen

Design Museum

Design-Museum-Londen

Design Museum

Adres: 224-238 Kensington High Street, W8 6AG.
Meer info vind je hier.

Makkelijk verplaatsen door West-Londen

West-Londen ontdekken is een fluitje van een cent dankzij het uitgebreide openbaar vervoersnetwerk. Of spring op een elektrische deelfiets via de Forest-app om de stad actief en op een duurzame manier te verkennen.

Lees ook: De mooiste designhotels uit het nieuwe boek ‘Design Stays’Van sushi tot luxehotels: Nobu combineert gastronomie met glamour, Waarom Club Med Marrakech La Palmeraie de ideale bestemming voor een gezinsvakantie is.

Lisa Aelvoet De artikels van >

Koestert een gezonde obsessie voor de TikTok-video's van Nara Smith, verse bloemen en Belgische chocolade. Parijs is haar tweede thuis en alles Frans - van mode tot wijn - laat haar hart sneller slaan. Op zaterdagochtend vind je haar in een veel te lange rij bij de laatste nieuwe bakker, snakkend naar een kop koffie. Als ze niet lijkt te luisteren, plant ze waarschijnlijk in haar hoofd alweer haar volgende reis – want het Belgische weer is nu eenmaal altijd een goed excuus om te vertrekken.

Tags: Adresjes, Citytrip, Londen, Reistips, Verenigd koninkrijk.