Van sushi tot luxehotels: Nobu combineert gastronomie met glamour
© Nobu Hotel Ibiza Bay

Van sushi tot luxehotels: Nobu combineert gastronomie met glamour

Leestijd: 2 min

Nobu begon ooit als het favoriete sushi-restaurant van celebrities, maar groeide inmiddels uit tot veel meer dan dat. Tegenwoordig vind je niet alleen Nobu-restaurants over de hele wereld, maar ook luxe Nobu-hotels die dezelfde verfijnde ervaring bieden. Wij gingen op verkenning.

In Europa heeft Nobu inmiddels hotels in steden als Londen, Barcelona, Marbella, Warschau en Ibiza. Elk hotel heeft zijn eigen karakter, geïnspireerd door de lokale cultuur, maar blijft trouw aan het Nobu-DNA: verfijning, luxe en ongeëvenaarde culinaire ervaringen in een serene omgeving waar gasten volledig kunnen ontspannen.

De hotels zijn het resultaat van een unieke samenwerking tussen chef Nobu Matsuhisa, acteur Robert De Niro en producent Meir Teper. Deze drie pioniers brengen elk hun eigen expertise en visie samen om een lifestylemerk te creëren dat wereldwijde faam geniet. Nobu Ibiza Bay is hier een mooi voorbeeld van, met zijn perfecte mix van laid-back luxe en het bruisende Ibiza. Zo combineert het hotel de beroemde Nobu-gastronomie naadloos met luxe hospitality.

Nobu Ibiza Bay: stijlvol ontwaken met uitzicht op de Middellandse Zee

nobu_ibiza_bay_deluxe_junior_suite_sea_view

Pers

Het hotel ligt aan de rustige Talamanca Bay, net ver genoeg van het bruisende Ibiza-stad om rust te bieden, maar dichtbij genoeg voor een avondje uit. De ruime kamers en suites zijn stijlvol ingericht met fris blauw-witte kleuren, veel licht, en een gemeubileerd terras. De marmeren badkamer met regendouche en het extra grote bed met fantastische matras garanderen een comfortabel verblijf. Verder zorgen de Nespresso-machine en dito capsules voor een ontspannen begin van de dag. Morning coffee met uitzicht op de Middellandse zee, anyone? 

Chambao-Nobu-Ibiza-Bay

Pers

Daarnaast vormt ook het ontbijt bij Chambao, het strandrestaurant van het hotel, een van de absolute hoogtepunten van ons verblijf. Denk aan vers fruit, chia-pudding en croissants die net uit de oven komen. Alles smaakt net wat beter wanneer je het kunt eten met je voeten in het zand en een mimosa in de hand​.

Omakase diner bij Nobu: de ultieme culinaire beleving op Ibiza

Daarnaast is een absolute must-try tijdens je verblijf natuurlijk het iconische Nobu-restaurant. Chef Giacomo Notarbartolo weet de klassieke Nobu-gerechten naar een hoger niveau te tillen door gebruik te maken van de beste lokale ingrediënten van Ibiza. Denk aan verse zeevruchten van het eiland, gecombineerd met Japanse technieken en smaken die Nobu wereldberoemd hebben gemaakt.

Van verfijnde geelstaart jalapeño tot de zachte zwarte kabeljauw met miso: verwacht je aan een culinaire reis die de zintuigen prikkelt. Zo verrast de tonijn tataki met tosazu en zorgt de zeevruchten ceviche voor een verfrissende smaakexplosie. Voor wie meer houdt van vlees, is de ossenhaas met anticucho of wasabi peper saus een gerecht dat smelt op de tong.

ibiza bay, nobu restaurant-63

Pers

Laat je verrassen door de keuze van de chef tijdens een omakase-diner bij zonsondergang met uitzicht op de baai. Want wat dit culinaire avontuur echt bijzonder maakt, is de setting. Het is een diner waar je nog lang van nageniet, en dat maakt een verblijf in Nobu Ibiza Bay net dat beetje extra speciaal.

Nobu-ibiza

Pers

Wellness en familieplezier in een luxueuze setting

Naast het culinaire aanbod biedt Nobu Ibiza Bay uitgebreide wellnessfaciliteiten. Denk aan: yogalessen op het dakterras bij zonsopgang en ontspannende behandelingen in de Six Senses Spa. Voor de actieve gasten zijn er begeleide hikes en een privéfitness beschikbaar. Daarenboven beschikt het resort over twee zwembaden met een prachtig uitzicht op zee: een family friendly en een adults only zwembad. Tot slot kunnen kinderen zich uitleven in de bekroonde Kids Club, met creatieve workshops en andere activiteiten op maat.

Een verblijf reserveren bij Nobu Ibiza Bay doe je hier.

Lees ook: De fijnste beach clubs van Ibiza op een rij, Deze nieuwe adresjes op Ibiza zijn het bezoeken waard, De kers op de party: waarom Pacha de meest legendarische club van Ibiza is

Lisa Aelvoet De artikels van >

Koestert een gezonde obsessie voor de TikTok-video's van Nara Smith, verse bloemen en Belgische chocolade. Parijs is haar tweede thuis en alles Frans - van mode tot wijn - laat haar hart sneller slaan. Op zaterdagochtend vind je haar in een veel te lange rij bij de laatste nieuwe bakker, snakkend naar een kop koffie. Als ze niet lijkt te luisteren, plant ze waarschijnlijk in haar hoofd alweer haar volgende reis – want het Belgische weer is nu eenmaal altijd een goed excuus om te vertrekken.

Tags: Hotel, Ibiza, Nobu.