4 lekkere bijgerechten voor je volgende barbecue
© HelloFresh

4 lekkere bijgerechten voor je volgende barbecue

Leestijd: 3 min

De zon schijnt en de geur van smeulend houtskool vult de lucht: het is tijd om de barbecue aan te steken. Of je nu een doorgewinterde grill master bent of gewoon geniet van het samenzijn met vrienden en familie, een barbecue is pas echt compleet met de juiste bijgerechten. In samenwerking met HelloFresh delen we vier heerlijke bijgerechten voor je volgende barbecue.

Wist je dat HelloFresh tijdens de zomer elke week speciale barbecuerecepten aanbiedt in de classic box? Hierbij gaat het zeker niet alleen om vlees maar ook om lichte, vegetarische bijgerechten voor de barbecue zoals watermeloensalade met feta, gepofte aardappel met zure room, gegrilde maiskolf met fetasaus en geroosterde aubergine met miso

/

1. Watermeloensalade met feta en basilicum

Deze watermeloensalade vormt de perfecte combinatie van zoet, zout en fris. De sappige watermeloen, hartige feta en geurige basilicum maken samen een heerlijk verfrissend én kleurrijk bijgerecht.

watermeloensalade-feta

HelloFresh

Benodigdheden

Voor 2 personen.

  • 500 g watermeloenstukjes
  • 1 mini-komkommer
  • 1 ui
  • 75 g feta
  • 10 g vers basilicum
  • 8 ml balsamicocrème
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • Zwarte peper naar smaak

Bereiding

  1. Snijd de ui in dunne halve ringen en halveer de komkommer in de lengte. Snijd de komkommerhelften vervolgens in dunne halve maantjes.
  2. Doe de watermeloenstukjes in een serveerschaal en meng ze met de gesneden komkommer en ui. Voeg de extra vierge olijfolie toe en breng het geheel op smaak met wat zwarte peper. Roer alles goed door elkaar zodat de smaken zich vermengen.
  3. Verkruimel de feta en pluk de basilicumblaadjes van de takjes. Hak de helft van de basilicum fijn en meng deze door de salade. Besprenkel de salade met balsamicocrème en strooi de verkruimelde feta erover.
  4. Garneer het gerecht met de overgebleven basilicumblaadjes en serveer direct voor een verfrissend bijgerecht dat perfect past bij gegrild vlees of vis.
/

2. Gepofte aardappel met zure room en bieslook

Een klassieker die nooit teleurstelt: gepofte aardappelen met een romige topping. Dit eenvoudige bijgerecht is perfect voor elke barbecue.

gepofte-aardappel

HelloFresh

Benodigdheden

Voor 2 personen.

  • 400 g aardappelen
  • 100 g biologische zure room
  • 5 g verse bieslook
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan en zorg dat deze goed op temperatuur komt. Was de aardappelen grondig en snijd ze vervolgens in de lengte in, zonder de aardappelen volledig door te snijden. Zo creëer je inkepingen waarin de smaken goed kunnen intrekken.
  2. Leg de ingesneden aardappelen op afzonderlijke vellen aluminiumfolie. Besprenkel ze met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Wrijf de aardappelen goed in zodat ze overal bedekt zijn met de olie en kruiden. Wikkel de aardappelen stevig in het aluminiumfolie en plaats ze op de barbecue. Bak ze in 45-50 minuten gaar, tot ze van binnen zacht zijn.
  3. Terwijl de aardappelen op de barbecue liggen, doe je de zure room in een kleine kom. Snijd de bieslook fijn, waarbij je een theelepel apart houdt voor de garnering. Meng de rest van de bieslook door de zure room en breng op smaak met peper en zout.
  4. Wanneer de aardappelen gaar zijn, haal je ze uit het aluminiumfolie en leg je ze op een serveerschaal. Schep een flinke lepel van de bieslook-zure room bovenop de aardappelen en garneer met de achtergehouden bieslook.
  5. Serveer direct voor een heerlijk en eenvoudig bijgerecht dat perfect past bij je barbecue.
/

3. Gegrilde maiskolf met fetasaus

Gegrilde maïskolven kunnen niet ontbreken bij een zomerse barbecue. De combinatie van zoete maïs, zoute feta en pittige kruiden zorgt voor een explosie van smaken.

gegrilde-maiskolf

HelloFresh

Benodigdheden

Voor 2 personen.

  • 2 maïskolven
  • 100 g feta
  • 75 g aioli
  • 10 g verse bladpeterselie
  • 3 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

  1. Trek de bladeren van de maïskolf los door ze van boven naar beneden te strippen en snijd de onderkant af om de bladeren volledig te verwijderen. Haal eventuele losse draden van de maïskolf weg. In een kleine kom meng je de olijfolie met het gerookt paprikapoeder, peper en zout. Smeer de maïskolven gelijkmatig in met dit mengsel.
  2. Steek de barbecue aan en leg de maïskolven op het rooster. Grill ze gedurende 15-20 minuten, waarbij je ze om de 5 minuten draait voor een gelijkmatige garing.
  3. Terwijl de maïskolven grillen, blend je de feta en aioli samen gedurende 2-3 minuten tot een romige saus. Hak de verse peterselie fijn.
  4. Plaats de gegrilde maïskolven op een serveerschaal, besprenkel ze met de fetasaus en garneer met de fijngehakte peterselie. Voeg indien gewenst nog wat extra peper en zout toe voor de smaak.
/

4. Gegrilde aubergine met miso

Wie iets unieks wil serveren tijdens de barbecue, kan deze gegrilde aubergine met misodressing uitproberen. De umami-smaak van de miso gecombineerd met de knapperige sesamzaadjes en de frisse lente-ui zorgt voor een verrassend en smaakvol gerecht.

gegrilde-aubergine-miso

HelloFresh

Benodigdheden

Voor 2 personen.

  • 2 aubergines
  • 25 g witte miso
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 zakje furikake
  • 1 zakje Koreaanse kruidenmix
  • 1 zakje sesamzaad
  • 1 el honing (of plantaardig alternatief)
  • ½ el wittewijnazijn
  • ½ el zonnebloemolie
  • 1 el sojasaus (zoutarm)

Bereiding

  1. Halveer de aubergines in de lengte en kerf het vruchtvlees in met een mes, zodat er een ruitpatroon ontstaat. Dit zorgt ervoor dat de smaken beter in de aubergine trekken. Meng in een kleine kom de miso, Koreaanse kruidenmix, wittewijnazijn, honing, sojasaus en zonnebloemolie tot een gladde dressing.
  2. Verwarm de barbecue voor. Leg de auberginehelften met de schil naar beneden op het rooster en bestrijk ze met een beetje van de misodressing. Grill de aubergine gedurende 30-35 minuten. Voeg om de 10 minuten wat extra misodressing toe voor extra smaak en om te voorkomen dat de aubergine uitdroogt.
  3. Snijd de lente-ui in fijne ringen en strooi in de laatste minuut van het grillen het sesamzaad over de aubergine voor een extra knapperige bite.
  4. Haal de gegrilde aubergine van de barbecue en leg deze op een serveerschaal. Garneer met de lente-ui en furikake. Serveer direct voor een smaakvol en verrassend bijgerecht dat perfect past bij je barbecuefeestje.

Lisa Aelvoet De artikels van >

Koestert een gezonde obsessie voor de TikTok-video's van Nara Smith, verse bloemen en Belgische chocolade. Parijs is haar tweede thuis en alles Frans - van mode tot wijn - laat haar hart sneller slaan. Op zaterdagochtend vind je haar in een veel te lange rij bij de laatste nieuwe bakker, snakkend naar een kop koffie. Als ze niet lijkt te luisteren, plant ze waarschijnlijk in haar hoofd alweer haar volgende reis – want het Belgische weer is nu eenmaal altijd een goed excuus om te vertrekken.

Tags: Barbecue, HelloFresh.