Alle recepten zijn telkens goed voor 6 tot 8 glazen limonade, ongeveer 1,5 liter. Tip: Je kan ook bruiswater toevoegen als je meer van bubbels houdt.
1. Citroenlimonade
Ingrediënten:
- 1 kopje vers geperst citroensap
- 1 kopje suiker
- 4 kopjes koud water
- IJsblokjes
Bereidingswijze: Meng het citroensap en de suiker in een kan tot de suiker is opgelost. Voeg het koude water toe en roer goed door. Serveer over ijsblokjes en garneer eventueel met een schijfje citroen.
2. Frambozen-limoen spritzer
Ingrediënten:
- 1 kopje verse frambozen
- Sap van 3 limoenen
- 4 kopjes bruisend water
- 2 eetlepels honing
- IJsblokjes
- Verse muntblaadjes voor garnering
Bereidingswijze: Mix de frambozen in een blender en zeef om de zaden te verwijderen. Meng het frambozenpuree met limoensap, bruisend water en eventueel wat honing. Roer goed door. Serveer over ijsblokjes en garneer met verse muntblaadjes.
3. Ananas-gember limonade
Ingrediënten:
- Verse ananasstukjes (ongeveer een volledige ananas)
- 1 eetlepel vers geraspte gember
- 1 kopje vers geperst citroensap
- 250 milliliter koud water
- Honing naar smaak
- IJsblokjes
Bereidingswijze: Pureer de ananasstukjes en geraspte gember in een blender en zeef om het sap op te vangen. Meng het ananas-gembersap met citroensap, water en honing. Goed doorroeren. Serveer met ijsblokjes.
4. Limonade met perzik en basilicum:
Ingrediënten:
- 2 rijpe perziken, in stukjes gesneden
- Handvol verse basilicumblaadjes
- 4 kopjes koud water
- Honing naar smaak
- IJsblokjes
Bereidingswijze: Vermeng de perzikblokjes en basilicumblaadjes in een blender en zeef het mengsel om het sap op te vangen. Meng het perzik-basilicumsap vervolgens met koud water en voeg honing naar smaak toe. Roer grondig door tot de honing is opgelost. Serveer met ijsblokjes en garneer met een blaadje basilicum.
5. Watermelon (sugar, high) & rosemary
Ingrediënten:
- 2 kopjes verse watermeloenblokjes
- Takjes verse rozemarijn
- 4 kopjes koud water
- Honing naar smaak
- IJsblokjes
Bereidingswijze: Pureer de watermeloenblokjes samen met enkele takjes rozemarijn in een blender en zeef het mengsel om het sap te verkrijgen. Meng het watermeloen-rozemarijnsap vervolgens water en honing. Roer grondig door tot de honing is opgelost en serveer met ijsblokjes. Maak het geheel af door elk glas te garneren met een takje rozemarijn voor een decoratief tintje.
6. Exotische mango-kokos limonade
Ingrediënten:
- 2 rijpe mango’s, gepeld en in blokjes gesneden
- 1/2 kopje kokosmelk
- 1 kopje vers geperst citroensap
- 4 kopjes koud water
- Honing naar smaak
- IJsblokjes
Bereidingswijze: Meng de mangoblokjes samen met kokosmelk in een blender tot een glad mengsel. Meng het mangokokosmengsel met citroensap, water en honing. Even goed roeren en serveren met ijsblokjes.
7. Peren-lavendel limonade
Ingrediënten:
- 2 rijpe peren, geschild en in stukjes gesneden
- Gedroogde lavendelbloemen (naar smaak)
- 4 kopjes koud water
- Honing naar smaak
- IJsblokjes
Bereidingswijze: Mix de peren samen met de gedroogde lavendelbloemen in de blender. Voeg erna water en een vleugje honing toe. Roer het mengsel goed door, zodat de smaken zich mooi vermengen. Serveer de verfrissende limonade met ijsblokjes en voeg indien gewenst een takje verse lavendel toe ter garnering.
Lees ook: 3x ijskoffie: deze recepten maak je gemakkelijk zelf