Ben je nog op zoek naar een manier om je gasten te verrassen met een verfrissende side dish? Of heb je gewoonweg zin in een nieuw lunchrecept? Dan is deze salade met smashed aardappelen ideaal. Naast het feit dat hij de perfecte balans biedt tussen romig en crunchy, zit hij boordevol voedingsstoffen die je nodig hebt om je dag door te komen. Uit dit recept haal je al een goede portie koolhydraten, eiwitten en groenten. En het leuke aan deze salade is dat je altijd nog ingrediënten kan toevoegen naar hartenlust.
Lees ook: Hoe maak je golden milk, het populaire drankje op TikTok?
Recept voor smashed aardappelsalade
Ingrediënten
- 1/2 kg krieltjes
- 3 el platte kaas
- 1 el mayonaise
- 1/2 komkommer
- 1 sjalot
- 2 el olijfolie
- peper
- zout
- paprikapoeder
Bereiding
- Kook de krieltjes 20 minuten gaar in een pan, verwijder de schil niet.
- Leg de aardappelen op een bakplaat en plet ze met de onderkant van een glas of pot.
- Besprenkel de aardappelen met olijfolie, kruid met peper, zout en paprikapoeder.
- Zet de krieltjes in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 25 minuten. Check af en toe en haal ze er pas uit wanneer ze krokant zijn geworden.
- Snij de komkommer in kleine blokjes, snipper de sjalot fijn.
- Meng de platte kaas, mayonaise, komkommer en de sjalot. Kruid met peper en zout.
- Voeg de krieltjes toe aan het mengsel, roer alles om en serveer.
Lees ook: 5 gezonde havermout ontbijtrecepten om je dag goed (en gevoed) te starten