Voor vier personen:
4 aardappelen van 200 g, 170 g zwarte truffel, vers of in bokaal, ‘Terres de Truffes’, 1⁄2 liter halfvolle room, 100 g boter, 1 takje tijm,
220 g foie gras/ganzenlever, olijfolie met zwarte truffel, ‘Terres de Truffes’, fleur de sel (Keltisch zeezout) de Guérande, zwarte aluminiumfolie.
Bereiding:
– Schil de aardappelen, klaar de boter en borstel de 4 stukken bakpapier in met tijm en boter. – Wikkel elke aardappel in bakpapier en daarna in aluminiumfolie.
– Zet ongeveer 1 uur in een op 160° C voorverwarmde oven.
– Breng ondertussen de room aan de kook in een kookpan, voeg er 50 g geraspte truffel aan toe en laat pruttelen tot je een fluweelzachte saus verkrijgt.
Afwerking
– Pak de papillotes uit, leg de aardappelen in 4 diepe borden en overgiet met wat truffelroomsaus. – Schik op elke aardappel een gebakken sneetje ganzenlever, en op en rond de aardappel en ganzenlever fijne sneetjes truffel. – Overgiet met een scheutje truffelolijfolie en breng op smaak met fleur de sel en peper uit de molen.