Met deze mocktail van Seppe Nobels sluit je Dry January af met smaak
© Pers

Met deze mocktail van Seppe Nobels sluit je Dry January af met smaak

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Een alcoholvrije aperitief hoeft niet saai te zijn. Dat bewijst deze mocktail  van Seppe Nobels. Zo sluit je Dry January in stijl af. 

/

Dry January loopt op zijn einde. Sluit je maand van mindful drinking af met een cocktail, of beter een mocktail, van topchef en Bio-Planet ambassadeur Seppe Nobels.

Ingrediënten voor personen:
  • 3 pompelmoezen,
  • 4 takjes tijm,
  • 4 takjes citroenmelisse,
  • 1 takje basilicum,
  • 1 ei,
  • 600 ml earlgreythee,
  • 200 ml kombucha,
  • 2 kaneelstokjes.

Bereiding:

1. Doe de takjes tijm en citroenmelisse bij de warme thee en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

2. Giet door een zeef en doe in ijsblokvormen. Vries in.

3. Pers de pompelmoezen en meng het sap met de kombucha

4. Vul glazen voor driekwart met theeblokjes. Giet er de pompelmoes-kombucha over.

5. Klop het eiwit op en lepel dit op elk glas. Werk af met wat basilicumblaadjes, de pompelmoespartjes en een half kaneelstokje.

Lees ook: 3 nieuwe culinaire adresjes in Antwerpen om nu te ontdekken

 

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Dry january, Mocktail.