5 x de leukste pop-ups in België voor een origineel kerstcadeau
© Pers

5 x de leukste pop-ups in België voor een origineel kerstcadeau

Leestijd: 1 min

Nog geen tijd gehad om te kerstshoppen? In deze pop-upwinkels in Antwerpen, Brussel, Gent en Mechelen is er voor elk wat wils. 

/

JU in Antwerpen

pop-up kerst

JU

Belgisch deco-merk JU creëert mondgeblazen interieurobjecten die je sinds kort kan ontdekken in de Antwerpse Kloosterstraat. De kleurrijke vazen, lampen en kaarsenhouders van het label vormen het ideale én duurzame eindejaarsgeschenk want maar liefst 70 procent van alle JU designs zijn gemaakt van gerecycleerd glas.

Tot en met 31 december. Kloosterstraat 84, 2000 Antwerpen.

/

Awardt in Mechelen

kerst pop-up

Pers

Awardt is het accessoiremerk van het moeder-dochterduo Wies en Els. Samen creëren ze unieke handtassen, hoeden en sjaals. De natuur en de kunst zijn hun favoriete inspiratiebronnen en ze experimenteren er graag op los met structuren, texturen, patronen en hoogwaardige materialen. Bovendien worden alle stuks van A tot Z in België vervaardigd. Belgischer kan het dus niet! Nog tot eind januari kan je de stuks van het merk ontdekken in hun pop-up in hartje Mechelen.

Tot eind januari. Grote Markt 38, 2800 Mechelen.

/

LERRY ceramics in Gent

pop-up kerst

Pers

​LERRY ceramics werd in 2020 opgericht door Elke Vanlerberghe. In haar atelier in de achtertuin van haar woning in Gent, maakt ze zowel alledaagse gebruiksobjecten zoals kandelaars, koffietassen en borden, als meer sculpturale objecten die je telkens herkent aan de unieke beeldtaal waarvoor ze smileys, strikjes en schelpen vermengt met verwijzingen naar de Griekse en Romeinse cultuur. Samen met vriendin Liesje Patteet organiseert ze nu de eindejaar pop-up in shop.shop.shop aan het Sint-Jacobs in Gent. Je vindt er haar keramieken creaties naast werk van bevriende kunstenaars en makers.

Van 19 tot 24 december. Beverhoutplein 13, 9000 Gent.

/

Orsoko in Brussel

Orsoko

Orsoko, de webshop gespecialiseerd in natuurlijke en biologische verzorgingsproducten voor mannen, opent voor de feestdagen een tijdelijke winkel in onze hoofdstad. Je vindt er onder meer de producten van 66°30 en Bivouak uit Frankrijk, Oak Beard Care uit Duitsland, en De Herborist uit België in de rekken. Ideaal voor wie nog een verantwoord cadeau zoekt voor de man(nen) in haar of zijn leven.

Tot 27 januari. Léon Theodorstraat 22, 1090 Jette. 
/

Nomad Objetcs & Good Boi Bobbie in Antwerpen

pop-up kerst

Pers

Nomad Objects, de webshop van Julie Motoi, is sinds vier jaar een gevestigde waarde bij designliefhebbers. Naast de eigen collectie poufs en tapijten uit Marokko vind je er een selectie designer items, zoals de vazen van Ini céramique, de twist candles van Lex Pott, en de Boobie plantenpotten ontworpen door Group Partner. Laurence Vander Elstraeten verzamelt voor Good Boi Bobbie dan weer de mooiste spullen voor jouw hond. Samen maakten ze een unieke hondenmand én openen ze een pop-upwinkel in ’t Stad waar je hun spullen kan shoppen.

Tot 6 januari. Kloosterstraat 177, 2000 Antwerpen.

Lees ook: De leukste kerstcadeaus voor foodies & Top 10 parfums voor mannen om te geven met Kerstmis dit jaar.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.