5 unieke acties die onze steun krijgen tijdens de Warmste Week
© Shutterstock

5 unieke acties die onze steun krijgen tijdens de Warmste Week

Door Louise Hendrickx
Leestijd: 2 min

Vlaanderen is weer klaar om zich van z'n beste kant te laten zien. Met talloze acties gaan we met z'n allen de Warmste Week in.

Van koekjes bakken (of kopen) tot marathons lopen en rosse centjes sparen, het is vrijwel onmogelijk om geen initiatief te vinden dat bij je past. Wij geven je graag 5 hartverwarmende acties mee om nog snel je goed hart te laten zien.

/

De warmste vlucht

helikopter_mc

Unsplash

Nog op zoek naar een origineel last minute kerstcadeau? Op het vliegveld van Wevelgem organiseren ze een tombola met een wel heel speciale prijs. Per lotje van €5 maak je kans op een helikoptervlucht voor twee of drie personen. Een ervaren MUG-piloot neemt je mee voor een vliegtocht boven de stad. De volledige opbrengst van deze actie gaat naar het Instituut voor Medische Dringende Hulpverlening.

Meer info op de website van de luchthaven van Wevelgem

/

De Deurnese IJsberen dagen uit

ijsberen_mc

Unsplash

Naar analogie van de ice-bucketchallenge voor ALS enkele jaren geleden, dagen de ijsberen van Deurne vrienden en familie uit om in het ijskoude water te springen ten voordele van vzw be-TSC. Zij zetten zich in voor iedereen die te maken heeft met de ziekte van Bourneville. Durf je te springen, betalen de ervaren ijsberen een afgesproken bedrag. Bibber je al uit je vel aan de kade, kan je jezelf vrijkopen uit de weddenschap aan dezelfde som.

Begint het al te kriebelen? Op hun website kan je je nog snel inschrijven.

/

Fotoveiling Dogbo Twinning

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ARhus_Roeselare (@arhus_roeselare) op

Twee studenten fotografie uit Roeselare gingen 5 jaar geleden naar zusterstad Dogbo in Benin. Daar legden ze hun indrukken vast op de gevoelige plaat. Alle beelden kregen van hun medeleerlingen van het SASK een antwoord in de vorm van een foto uit Roeselare. Deze spiegelfoto’s werden jarenlang tentoongesteld in kunstencentrum ARhus, en worden nu ten voordele van DOGBO vzw geveild via tweedehands.be.

/

De warmste gin

gintonic_mc

Pexels

Klinken op het nieuwe jaar en tegelijk een goed doel steunen? Verwarm dit jaar niet enkel je hoofd maar ook je hart met een fles gin van Vibe Distillers. Per verkochte fles via hun webshop doneren ze €5 aan Minor Ndako, een organisatie die niet-begeleide minderjarige vluchtelingen hulp biedt. Wedden dat je G&T nog nooit zo goed smaakte?

/

Achterklap for life

 

Zaterdag 22 en zondag 23 december kan je met één wandeling gelijktijdig vier goede doelen steunen. Katrien Van Geystelen van Achterklap Antwerpen neemt je mee langs ongekende plekjes in ’t Stad en brengt persoonlijke verhalen van Antwerpse liefdadigheidsorganisaties. Je start aan het Astridplein en volgt een geleide wandeling tot aan het Mechelseplein.

Alle verdere informatie om de wandeling te boeken vind je op de website.

 

Lees ook: Crush of the day: Café Costume x VRWRK ten voordele van Te Gek!?

Nog wat extra nood aan good vibes in deze koude wintermaanden? De 10 vrolijkste Instagramaccounts tegen winterbluesAan de feestdis met Steffi, Sandra, Wim en Jeroen(+ recepten) & 10 nieuwe Belgische labels die je moet kennen

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Goede doel, Studio Brussel, Warmste week 2018.