Crush of the day: Café Costume x VRWRK
© Café Costume

Crush of the day: Café Costume x VRWRK

Door Louise Hendrickx
Leestijd: 2 min

Café Costume & electroband VRWRK brengen samen een exclusieve voering uit naar aanleiding van de lancering van VRWRK's tweede album. Een samenwerking met een hart voor mode en muziek, maar vooral voor de samenleving, want de opbrengsten gaan integraal naar de Warmste Week.

Café Costume

cafecostume_mc

Café Costume

Café Costume is een toonaangevend adres voor kostuums op maat. Al sinds 2006 kan je er terecht voor het perfecte maatpak voor elke gelegenheid. De boetiek kent echter een veel langere geschiedenis. Na de Tweede Wereldoorlog groeide kleermakerszaak Van Gils uit tot een begrip in België en ver daarbuiten. Drie generaties later werd Café Costume gelanceerd door drie kleinkinderen van de oprichter. Ook voor hen is the sky the limit.

Café Costume is niet aan zijn proefstuk toe, als het gaat om collabs. Eerder al ging het label succesvolle samenwerkingen aan met onder andere kunstencentrum Bozar en Tenue de Ville. Zelfs de kunstwerken van René Magritte inspireerden al exclusieve voeringen voor het merk. 

/

VRWRK

vrwrk_mc

VRWRK

Het Brussels-Londense trio VRWRK (voluit Vuurwerk) brengt de ideale mix tussen hiphop en dance. Je kon hen al aan het werk zien op onder andere Dour, de Lokerse Feesten en Pukkelpop. VRWRK lanceert nu een gloednieuwe EP, Insight: Sawmills Accoustic Sessions. De plaat reflecteert zowel VRWRK’s collectieve emotionele vermoeidheid, als de rust die de muzikanten in de studio vonden, weg van elektronica en weg van commerciële druk. Op de EP kan je drie akoestische covers beluisteren van het debuutalbum On the Outside. Er is ook een gelijknamige kortfilm ontwikkeld, die focust op brotherhood, authenticiteit en creativiteit.

/

De collectie

De vonken sprongen er af bij de eerste ontmoeting in 2017 tussen Café Costume’s Bruno Van Gils en de leden van VRWRK. Nadat de band een gepersonaliseerd ‘uniform’ kreeg, besloten ze de samenwerking dit jaar verder te zetten en een exclusieve voering te ontwerpen. In samenwerking met grafisch artieste Lisbeth Antoine werd een artwork van slogans over de dubbelzinnigheid van het leven als muzikant met onderlinge inside jokes gecreëerd. De oneliners ‘Still Awake’, ‘Holding Things Together’ en ‘Learn the Battle’ geven nog een diepere betekenis aan de samenwerking.

/

Te Gek!?

cafecostume_vrwrk_mc

VRWRK

Thieu Seynaeve, een van de leden van VRWRK, woont in Londen en werkt er als psychiater. De keuze voor de organisatie Te Gek!? was dan ook niet vergezocht. Wegens een gedeelde passie voor muziek en psychologie doneren zowel Café Costume als VRWRK alle opbrengsten van de EP, de kortfilm en de voering tijdens de Warmste Week van Studio Brussel aan vzw Te Gek?!. Deze organisatie zet zich dagelijks in om geestelijke gezondheid bespreekbaar te maken.

De voering is exclusief te verkrijgen bij de winkels van Café Costume en kost €50.

Meer leuke collabs ontdek je hier: Crush of the day: Maison Kitsuné x Eastpak & 5 x Converse collabs die je wil hebben

Belgisch talent zetten we graag in de spotlights: 10 nieuwe Belgische labels die je moet kennenMarie Claire interviewt ambitieuze tweeling achter Belgische fashionlabel Façon Jacmin & INTERVIEW: Belgische interieurarchitecte Kim Mupangilaï maakt naam en faam in New York

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Café Costume, Collab, Crush of the day, De Warmste Week, Te gek!?, Vrwrk.