5 gadgets om thuis mee te sporten
©

5 gadgets om thuis mee te sporten

Leestijd: 1 min

Het klinkt misschien bekend in de oren: je neemt jezelf voor na je werkdag te gaan sporten, maar eens je thuis komt wordt het wel heel moeilijk om alsnog je sporttas te nemen en weer te vertrekken... Wat als we de sportschool naar je thuis brengen? We stellen je enkele gadgets voor, die na je sportsessie ook makkelijk op te bergen zijn. 

Thuis sporten met accessoires: Balance BoardOefeningen op het balance board dagen je evenwicht uit en zetten je buikspieren, bovenbenen, borst en biceps aan het werk. Mocht je een manier zoeken om je planks en squats nog iets moeilijker te maken, wordt de balance board ongetwijfeld je beste vriend.
Balance board, € 29,99 bij Decathlon

Thuis sporten met accessoires: Foam rollerGespannen spieren? Door de pijnlijke plaatsen heen en weer over de foam roller te bewegen, bevorder je de bloedsomloop en help je de spieren te ontspannen. Ideaal om je workout mee te beginnen of af te sluiten.
Foam roller, € 19,95 bij Decathlon

Thuis sporten met accessoires: SpringtouwKinderen doen het zo makkelijk lijken, maar vergis je niet: touwtje springen kan een stevige cardiotraining zijn. Met een touw van ongeveer twee meter lang en een paar schokabsorberende schoenen kan je meteen aan de slag. Let op je lichaamshouding en houd je rug zo recht mogelijk.
Digitaal springtouw van Kettler, € 19,95 bij FitnessKing

Thuis sporten met accessoires: Ab wheelVoor gevorderden is er de ab wheel voor een keiharde coretraining. Je traint véél spiergroepen tegelijk: buik-, heupbuig-, onderrug- en bovenrugspieren, je schouders, armen en zelfs je bovenbenen. Omdat de oefeningen zo intens zijn, is het ontzettend belangrijk om de juiste houding aan te nemen: je bekken kantel je achterover om je rug recht te houden.
Ab wheel, € 9,99 bij Decathlon

Thuis sporten met accessoires: HoepelNog eentje uit je kindertijd: de hoepel. Een leuke manier om je buikspieren te trainen en blijkbaar de workout of choice van Beyoncé. Als het goed genoeg is voor Queen Bee, dan is het goed genoeg voor ons.
Demonteerbare hoepel, € 17,99 bij Decathlon

Copyright actiebeelden: Shutterstock

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Ab wheel, Balance board, Fitness, Foam roller, Goede voornemens, Pilates, Sport, Thuis sporten, Touwtje springen.