Met deze 5 eigenschappen heb je meer kans op een succesvol leven
© Shutterstock

Met deze 5 eigenschappen heb je meer kans op een succesvol leven

Door Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Succes maak je zelf, zo luidt toch het motto. Maar er zijn karaktertrekken die ervoor zorgen dat sommigen succesvoller zijn dan anderen, althans dat is wat recent bleek uit een Amerikaans onderzoek bij 8.000 vijftigplussers. Vijf kwaliteiten bleken doorslaggevend. We lijsten ze even voor je op.

Uit Amerikaans onderzoek dat recent werd uitgevoerd bij maar liefst 8.000 50-plussers blijkt dat er vijf kwaliteiten doorslaggevend zijn voor een succesvol leven. Hoe meer van deze vijf kwaliteiten jij kan aanvinken op je persoonlijkheidsprofiel, hoe groter je kans op een goed inkomen, een perfecte gezondheid en een gelukkig leven. Klinken ze je allemaal vreemd in de oren? Geen paniek, het zijn immers geen eigenschappen waar je mee geboren wordt, maar gewoontes die je jezelf kan aanleren. Dit zijn ze alle vijf.

1.Nauwkeurigheid

Ben jij op het werk een echte pietje-precies die graag alles op orde heeft? Goed nieuws, want door deze eigenschap heb je veel meer kans op een succesvol en gelukkig leven. Sterker nog: nauwkeurige mensen, zowel mannen als vrouwen, blijken langer te leven.

2. Controle

Uit de studie blijkt ook dat controle belangrijk is. Wie het gevoel heeft controle te hebben over zijn leven, leidt een gelukkiger leven. Heb jij thuis en op het werk de touwtjes naar jouw aanvoelen goed in handen? Dan ben je op de goede weg!

3. Durf

Mensen met veel lef zijn over het algemeen succesvoller in het leven. Ze gaan sneller een uitdaging aan op professioneel vlak en bereiken daardoor ook sneller hun doelen. Stel je dus voortaan wat assertiever op en vraag je baas gewoon om een loonsverhoging als je vindt dat je het verdient!

4. Optimisme

Positief blijven is altijd de boodschap. Optimisten staan vrolijker in het leven en zijn hierdoor ook in het algemeen gelukkiger. Ook zijn ze minder vatbaar voor depressies. Denk voortaan dus twee keer na voor je begint te klagen over een kleine tegenslag.

5.Emotionele stabiliteit

Het is moeilijk om jezelf emotioneel stabiel te noemen als je een keer per maand op de bank terug te vinden bent met een doos tissues terwijl je jezelf volpropt met chocolade voor een aflevering van Grey’s Anatomy. Ben je echter de rest van de maand een toonbeeld van zen en zelfrelativering? Dan ben je (toch een beetje) op de goede weg. Emotioneel stabiele mensen blijken immers gezegend te zijn met een langer én gelukkiger leven.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Geluk, Karakter, Succes.